Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Telefonul pliabil Vivo X Fold a fost anunțat, are procesor de ultimă generație

Telefonul pliabil Vivo X Fold a fost anunțat, are procesor de ultimă generație
Comentează 0

Știm despre primul pliabil al lui Vivo, numit X Fold, de ceva vreme, datorită mai multor zvonuri din ultimul timp. Ziua cea mare a sosit, în sfârșit compania a lansat modelul pliabil în China, alături de tableta Vivo Pad și smartphone-ul Vivo X Note. Cumva acest Vivo X Fold este oarecum intrigant, este un telefon pliabil plin de caracteristici, dar va fi lansat doar în China.

Noul pliabil parcurge traseul mult mai cunoscutului Samsung Galaxy Z Fold 3, prezentând un ecran tip smartphone la exterior și un afișaj pliabil de dimensiunea unei tablete în interior. Ecranul exterior are o diagonală de 6,53 inch (16,59 cm), este un display OLED FHD+ (2.520 x 1.080 pixeli) cu rata de actualizare de 120 Hz. În același timp, ecranul intern este de tip OLED LTPO cu diagonala de 8,03 inch (20,4 cm) are tot o rată de actualizare de 120 Hz și rezoluția 2.160 x 1.916 pixeli.

Compania Vivo oferă sticlă ultra-subțire pe ecranul pliabil ca o măsură de protecție, conform AndroidAuthority. În plus, compania susține că acest ecran este certificat pentru până la 300.000 de ori - echivalent cu plierea și desfacerea dispozitivului, adică de 80 de ori pe zi timp de 10 ani. Acest lucru este peste cele 200.000 de ori de pliere pentru Galaxy Z Fold 3.

La fel ca seria Galaxy Z Fold, Vivo spune că ecranul interior al telefonului poate fi oprit între 60 și 120° de grade ca un laptop (permițând diferite cazuri de utilizare, cum ar fi apelurile video și utilizarea camerei fără trepied sau vizionarea videoclipurilor fără a sprijini telefonul în partea de sus de ceva). De asemenea, compania susține că ecranul interior are un design fără cută. Ne vom lămuri de acest lucru când vom avea telefonul Vivo X Fold în mână.

Vivo X Fold are doi senzori de amprentă cu ultrasunete în afișaj, câte unul pentru fiecare ecran. Aceasta este o abatere notabilă față de toate celelalte pliabile mari de pe piață, deoarece acestea oferă un scaner de amprentă lateral încorporat în butonul de pornire.

Telefonul pliabil Vivo este echipat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, cele mai puternic procesor Android de pe piață. Fold-ul Vivo are o baterie de 4.600 mAh, încărcare cu fir de 66W (care duce telefonul la 100% în 37 de minute) și încărcare wireless de 50W. Bate aici pe Galaxy Z Fold 3 al companiei Samsung.

Primul pliabil al lui Vivo are o camera principală de 50MP (Samsung GN5), una ultra-wide de 48MP (câmp vizual de 114°), o cameră cu teleobiectiv de 12MP 2x, și o cameră tip periscop de 8MP 5x. De asemenea, în decupajele de pe ambele ecrane are câte o cameră de 16 MP pentru selfie.

Specificații foarte bune, dar cel puțin momentan acest nou telefon pliabil Vivo va fi disponibil doar în China.

Sursa Foto: Vivo


Scrie un comentariu

trimite