Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Telefonul pliabil Huawei Mate X2 lansat în China, preț foarte mare

Telefonul pliabil Huawei Mate X2 lansat în China, preț foarte mare
Comentează 0

Huawei Mate X2 este disponibil în China începând cu 25 februarie, dar compania chineză nu a dat detalii despre disponibilitatea globală. Cu un preț inițial de 17.999 CNY (aproximativ 2.315 euro) pentru modelul cu memorie internă de 256GB, este o ofertă extrem de premium. Modelul cu memorie internă de 512GB are un preț în China de 18.999 CNY (aproximativ 2.435 de euro).

Acesta este primul telefon pliabil Huawei cu ecran care se pliază pe interior. Modelul original Mate X și apoi cel actualizat Huawei Mate Xs a avut ecranul în modul pliat pe exterior. Unul dintre primele lucruri care se pot observa la Huawei Mate X2 este mărimea. În timp ce ecranul său interior de 8 inch (20,32 centimetri) s-ar putea să nu pară mult mai mare decât ecranul lui Samsung Galaxy Z Fold 2 de 7,6 inch, zona de vizionare reală este mult mai mare. Adăugați cadrele relativ groase pe toate părțile și suntem aproape pe teritoriul tabletelor.

Dar Huawei s-a asigurat că ecranul suplimentar real este folosit la maximum. Folosind interfața personalizată bazată pe Android, Huawei Mate X2 are câteva trucuri inteligente în mânecă pentru a facilita multitaskingul. Similar cu iPadOS și Samsung One UI, o glisare spre interior din dreapta dezvăluie o listă de aplicații optimizate care pot fi adăugate rapid la jumătatea ecranului. Există, de asemenea, o opțiune de a adăuga mai multe aplicații în ferestre plutitoare redimensionabile pentru a profita la maximum de ecranul mai mare.

Privind mai atent hardware-ul, Huawei a reușit să creeze un pliabil care nu lasă niciun spațiu între ecrane atunci când este pliat. Un efect secundar al acestui design este că cele două părți ale telefonului nu au aceeași grosime - jumătatea unde sunt camerele este aproape de două ori mai groasă decât cealaltă, care are doar aproximativ 4,4 mm. Conform TechRadar, Huawei spune că această distribuție asimetrică a greutății permite o manipulare mai ușoară a telefonului.

Telefonul are 14,7 mm când este pliat și cântărește 295 grame. Este mare, gros și greu! Huawei Mate X2 este primul pliabil care încorporează un teleobiectiv periscopic, capabil de zoom optic 10x și zoom digital 100x. Mate X2 are încă cinci camere: două pe ecranul exterior și patru pe spate. Senzorul principal are 50MP cu OIS, un obiectiv ultra-larg de 16MP, un teleobiectiv de 12MP 3x și camera de 8MP 10x menționată anterior. În față este o cameră selfie de 8MP și un obiectiv ultra-larg de 16MP.

Huawei Mate X2 are un ecran de rată de reîmprospătare de 90Hz atât pe panoul exterior, cât și pe ecranul interior. Este disponibil în patru nuanțe: negru, alb, albastru și roz. Nu toate variantele au fost prezentate la lansare, dar culoarea roz deschis este cea care a atras atenția.

Mate X2 are, de asemenea, un procesor Kirin 9000 de 5nm, o baterie de 4.500 mAh cu suport pentru încărcare rapidă de 55W, senzor de amprentă capacitiv montat lateral și suport dual-SIM.

Huawei Mate X2 este un telefon pliabil care s-ar putea să nu iasă niciodată din China și, datorită lipsei suportului Google Play Store, oferta de aplicații este limitată, ceea ce ar putea reține cumpărătorii internaționali.


Scrie un comentariu

trimite