Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Te pregătești de o călătorie la munte cu patrupedul? Iată câteva aspecte pe care este important să le pui la punct!

Te pregătești de o călătorie la munte cu patrupedul? Iată câteva aspecte pe care este important să le pui la punct!
Comentează 0

Ce poate fi mai relaxant decat parcurgerea in liniste a unor trasee montane deosebite, acoperite de un alb imaculat, unde domneste pacea si linistea? Mai nimic! Nu trebuie sa fim mari iubitori de natura sau de munte pentru a fi constienti de faptul ca fiecare dintre noi avem nevoie din cand in cand de o mica escapada, prin care sa ne deconectam de la tot stresul cotidian. Desi sezonul rece vine la pachet cu numeroase provocari atunci cand vorbim despre experiente montane, pentru iubitorii de calatorii, zapada si frigul nu vor reprezenta un impediment. Ce facem insa atunci cand in ecuatie intra si patrupedul, pe care nu avem posibilitatea de a-l lasa singur acasa pentru cateva zile?

Multi proprietari de animale sunt rezervati atunci cand vine vorba de a-si lua patrupedul pe carari de munte, pentru ca acestia sunt prin natura lor imprevizibili, iar muntele poate ascunde si diferite primejdii pentru acestia. In acest articol insa, te vom ajuta sa pregatesti aceasta calatorie asa cum se cuvine, astfel incat sa nu ai parte de surprize neplacute.

Pregateste masina in mod corespunzator

Intr-o prima etapa, este deosebit de important sa te asiguri ca pui la punct toate aspectele ce tin de buna functionare a masinii. Dat find faptul ca vorbim despre sezonul rece, este recomandat ca masina sa fie pregatita in mod corespunzator pentru capriciile acestuia. Anvelopele de iarna, lanturile auto sau produsele anti-inghet reprezinta doar o parte din lucrurile ce ar trebui foarte bine puse la punct. Indiferent daca conduci un Land Rover sau o masina obisnuita, o mica insoectie tehnica este in absolut toate cazurile o decizie inteleapta. Din fericire, astazi este mai simplu ca oricand sa gasesti un service ce iti poate asigura o revizie de calitate pentru Land Rover sau pentru orice tip de automobil vei conduce.

Grija la modul in care transporti amicul necuvantator

Transportul animalelor de companie cu masina trebuie sa se faca tinand cont de cateva aspecte importante, cel mai important fiind cusca special conceputa in acest sens. La Buddies.ro poti gasi o gama larga de accesorii pentru caini, printre care si numeroase modele de custi, special concepute pentru a-ti transporta patrupedul in deplina siguranta. Nu miza niciodata pe faptul ca va sta cuminte pe intreg parcursul calatoriei, pentru ca animalele de companie sunt prin natura lor imprevizibile.

Ia toate masurile de precautie

Un aspect pe care foarte multi proprietari de animale de companie nu ul iau in calcul atunci cand calatoresc la munte cu cainele este precautia. In special daca vorbim despre trseele populare, exista posibilitatea ca pe acestea sa se afle caini maidanezi sau alti caini, cu care propriul animal de companie poate intra in conflict. Din acest motiv, este recomandat sa nu ii permiti cainelui sa se plimbe in voie pe trasee (poti face acest lucru in curtea cabanei), ci sa il tii mereu sub supraveghere, in lesa.

Verifica cu atentie traseele montane si starea vremii

Exista trasee pe care accesul cainilor poate fi restrictionat, motiv pentru care este important sa verifici cu atentie acest aspect inainte de a pleca la drum. In plus, nu ar strica sa arunci un ochi si asupra starii meteo, avand in vedere ca iarna poate fi si ea destul de imprevizibila la munte.


Scrie un comentariu

trimite