Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

TAXA AUTO 2016: Taxa de înmatriculare ar putea dispărea

În timp ce rablele şi samsarii sufocă piaţa auto din România, parlamentarii vor să uşureze şi mai mult achiziţia maşinilor vechi.

TAXA AUTO 2016: Taxa de înmatriculare ar putea dispărea
Comentează 0

 Un proiect de lege prin care taxa de înmatriculare se poate transforma într-un impozit anual se discută în această perioadă în comisiile de specialitate din Senat. Anul trecut peste 250.000 de maşini second hand au intrat în România, de peste trei ori mai multe decât înmatriculările de maşini noi.

Românii ar putea plăti timbrul de mediu în rate, sub forma unui impozit anual. Se va uşura astfel intrarea rablelor în ţară, spun chiar vânzătorii de maşini second-hand. Şi asta pentru că, în loc să plătească toată taxa de înmatriculare odată, cumpărătorul o va achita în mai mulţi ani.

„Vom încuraja în continuare maşinile de 12,14,15 ani şi împărţirea acestui timbru... în loc să o împarţi la opt ani o vom împărţi la 15 ani şi el va plăti mai puţin, iar samsarul va aduce. Atenţie, acel samsar nu plăteşte niciun impozit la stat”, spune Florin Pârvu, proprietar târg auto second hand.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite