Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tânărul halterofil arădean Emanuel Danciu confirmă pas cu pas. „Vreau un aur la Europenele din toamnă”

Tânărul halterofil arădean Emanuel Danciu confirmă pas cu pas. „Vreau un aur la Europenele din toamnă”
Comentează 0

Danciu Emanuel e un reper important în ceea ce priveşte sportivii de perspectivă ai Aradului. Halterofilul CSM-ului arădean, pregătit de Adi Jigău şi Pavel Sebeşan e un exemplu de voinţă şi ambiţie.

Prin 2010 îl bătea gândul să se apuce de tenis de masă. Într-o pauză, conform celor spuse de talentatul halterofil arădean, se odihnea pe banca din curtea complexului de pe strada Eminescu. „Am auzit gălăgie de jos, din sala de la subsol, am deschis uşa curios, antrenorul Jigău m-a invitat să văd despre ce e vorba, am pus mâna apoi pe o bară, şi uşor-ulor am prins drag de acest sport, şi am rămas aici”, spune Danciu.

A devenit, în 7 ani, multiplu campion naţional, iar anul trecut a fost la un pas de medalie la Europenele de juniori II, clasându-se pe locul 4. În acest an, după locul 3 de la Cupa României, dar de seniori (categorie de vârstă net superioară lui), a plecat la Mondialele de tineret, unde, cu categoira schimbată în ultima clipă, s-a clasat pe locul 24.

Dar anul competiţional continuă pentru Danciu. „Îmi doresc să ajung în toamnă la Europenele de juniori 2, acolo unde vizez o medalie de aur, indiferent la ce stil”, a mai spus Danciu, component al Centrului Olimpic de la Bistriţa.

 

Foto: Emanuel Danciu alături de multiplul campion Halil Mutlu

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite