Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tânărul care conducea barca a ajuns în arestul Poliției / UPDATE: Bărbatul a fost eliberat din arest

Bărbatul care conducea barca scufundată în Mureș a fost reținut în arestul Poliției și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunere de arestare. 

Tânărul care conducea barca a ajuns în arestul Poliției  / UPDATE: Bărbatul a fost eliberat din arest
Comentează 0

Update 1 Bărbatul a fost eliberat din arest

Bărbatul a fost eliberat, marţi dimineaţă, după ce mandatul de reţinere pentru 24 de ore a expirat.
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au declarat, pentru Agerpres, că mandatul de reţinere a expirat la ora 04.00, iar deocamdată bărbatul este cercetat în stare de libertate.


În seara zilei de 30 Aprilie 2023, în jurul orei 20.40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureș (Periam Port- Jud. Timiș) spre malul drept (Jud. Arad), în extravilanul localității Semlac, cu o barcă din lemn.

În ambarcațiune, din extravilanul localității Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore și 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port. La aproximativ 2-3 metri de mal ambarcațiunea s-a scufundat. În urma incidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, în continuare fiind căutați un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac si doi copii minori, din Nădlac.

Din cercetări a reieșit că bărbatul care conducea nu deține certificat de conducător al ambarcațiunii, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunerea luării de măsuri preventive. În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.


Scrie un comentariu

trimite