Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tablouri scoase la licitaţie pentru achiziţionarea a o sută de concentratoare de oxigen

Centrul Comunitar de Informare şi Consiliere Sfântul Martin şi Primăria Municipiului Arad organizează o licitaţie de tablouri în scop umanitar, banii obţinuţi urmând să fie donaţi pentru achiziţionarea a 100 de concentratoare mobile de oxigen. Este vorba despre patru tablouri donate de un artist plastic arădean.

Tablouri scoase la licitaţie pentru achiziţionarea a o sută de concentratoare de oxigen
Comentează 0

„Se dorește achiziţionarea a 100 de CONCENTRATOARE DE OXIGEN mobile in valoare de 293.000 lei care vor fi oferite gratuit, prin intermediul voluntarilor, bolnavilor infectați cu Covid 19 care sunt tratați la domiciliu de catre medicii de familie sau care au trecut prin boală și au rămas cu probleme respiratorii”, scriu pe Facebook organizatorii.

Licitaţia are loc în cadrul Proiectului „Împreună Salvăm Vieți”, născut din dorința doctorului Virgil Musta de a crea o aplicație electronică pentru tratarea la domiciliu a pacienților de COVID-19. Astfel, a apărut şi aplicaţia Pandemic Controller ce creează o legătură profesională, digitală, perfect securizată și gratuită, între spital și medicii de familie care au pacienți cu COVID-19, sub tratament, la domiciliu. „Medicii de familie pot accesa fișele pacienților proprii care au trecut prin procesul de analize de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad (analize de laborator, analize radiologice etc) și pot vizualiza recomandările pentru încadrarea pacientului într-un anumit stadiu al bolii, schema de tratament aferentă, cât și atenționări legate de posibili factori de risc personali ai fiecărui pacient. Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis multumește tuturor celor implicați în dezvoltarea și buna funcționare a platformei Pandemic Controller, mai ales companiei de software ASGARD SYSTEMS din Timișoara, care s-a implicat total, chiar de la început în acest proiect, cât și companiei SMITHFIELD ROMÂNIA, pentru sprijinul important oferit prin proiectul lor de responsabilitate socială «Solidar cu sistemul medical». Astfel, medicii de familie vor avea la dispoziție informații relevante pentru a putea gestiona mult mai eficient pacienții COVID care se tratează acasă, putând decide și dacă au nevoie de pulsoximetre sau concentratoare de oxigen. Acestea vor putea fi împrumutate gratuit oamenilor ce au nevoie de oxigen acasă, mai scriu organizatorii.

La preţuri preferenţiale

De menţionat că achiziționarea pulsoximetrelor și concentratoarelor se va realiza prin intermediul Centrului Comunitar de Consiliere și Informare al asociației Sfântul Martin la prețuri preferențiale din sume proprii sau atrase din sponsorizări și donații.

Facem apel la cetățeni, antreprenori să ne unim forțele pentru a sprijini spitalele și comunitatea în fața pandemiei de coronavirus. Fiecare dintre noi are puterea de a crește resursele cu care medicii salvează vieți. Fiecare dintre noi are puterea de a dona respirațiile prețioase de care au nevoie pacienții în drumul lor spre vindecare. Activitatea de înregistrare a pacientilor în programul informatic  «Pandemic Controler», coordonarea, gestionarea, distribuirea, dezinfectare, relocarea pulsoximetrelor şi oxigenatoarelor către pacienții tratați la domiciliu de medicii de familie se va realiza prin Voluntarii Centrului Comunitar de Consiliere și Informare a asociației Sfântul Martin din Arad. Precizăm că în cadrul proiectului de voluntariat își vor aduce o contribuție esențială și studentii UVVG şi UAV din Arad”, susţin cei ce organizează licitaţia.

În încheiere mai trebuie spus că depozitarea echipamentelor medicale, transportul voluntarilor şi echipamentelor medicale la domiciliu pacienților vor fi asigurate de Primăria Municipiului Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite