Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tabăra de terapie creativă

In data de 5 septembrie  a avut loc  tabara de terapie creativă din cadrul proiectului Viitor Plus, proiect implementat de catre Asociatia OGHMA si  finantat de catre Centrul Municipal de Cultura Arad.  

Tabăra de terapie creativă
Comentează 0

Tabara creativa este un concept menit sa adauge valoare fiecaruia dintre participanti.

Tabara  de o zi s-a desfasurat in Complexul turistic Casoaia, unde un numar de 35 de adolesecenții au  participat la  5 ateliere de creativitate – desen, pictură, modelaj,dans si miscare creativă,colaj, ateliere sustinute de catre psihologii din cadrul proiectului. Obiectivul propus a fost dezvoltarea creativității adolescenților și ameliorarea problemelor specifice prin tehnici creative. Participantii au avut ocazia de a invata sa isi controleze emotiile, cum sa isi consolideze increderea in sine si cum sa se exprime creativ.

Art-terapia este calea oglindirii simbolice a setului de conexiuni de la nivelul creierului care ne orienteaza si ghideaza prin viata. Transpunand in exercitii de reprezentare creativa propriile trairi, fiinta este capabila sa se auto-regleze, sa se auto-orienteze catre resursele de care are nevoie, catre spatiul mai hranitor sau catre calea mai clara si mai asumata.

Desenul, pictura sau colajul devin punti catre multidimensionalitatea mintii si in acelasi timp cai spre o viata mai buna si mai creativa.

 

Galerie foto (19)


Scrie un comentariu

trimite