Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Surpriza pregătită de Guvernul Grindeanu începând cu 1 martie

Guvernul Grindeanu pregăteşte o nouă surpriză începând cu data de 1 martie, măsura fiind menţionată şi în programul de guvernare.

Surpriza pregătită de Guvernul Grindeanu începând cu 1 martie
Comentează 0

Guvernul Grindeanu va elimina TVA-ul pentru achiziţiile de locuinţe începând cu data de 1 martie, măsură menţionată şi în programul de guvernare.

Măsura a fost pusă sub semnul întrebării în condiţiile în care bugetul pe anul acesta a fost adoptat cu întârziere, însă aceasta va fi implementată, potrivit unor surse apropiate executivului. Taxa pe Valoarea Adăugată va fi eliminată însă numai pentru imobilele sub 100.000 de euro.

Prin eliminarea TVA-ului, preţul apartamentelor şi caselor noi se vor ieftini cu 4,8% pentru cei care se află la prima achiziţie şi cu 16% în cazul celor care sunt la a doua. Momentan TVA de 5% se aplică numai la prima achiziţie, de la a doua urmând a se aplica nivelul de 19%.

Astfel, dacă accesul la un al doilea imobil era restricţionat din cauza preţului mai mare, acum cine a făcut deja o achiziţie va putea cumpăra la un preţ mai mic un al doilea sau un al treilea imobil nou, susţinând piaţa construcţiilor, potrivit zf.ro.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite