Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Supermarket fără casieri şi case de marcat, controlat de inteligenţa artificială; vezi cum funcţionează (VIDEO)

Primul supermarket fără case de marcat din Italia se deschide la Verona. „Prendi&Vai!” aparţind Tuday Conad este primul magazin autonom din Italia, adică un supermarket fizic care permite clienților să selecteze, să cumpere produse și să plătească fără a trece pe la casă, punând totul direct în geantă, scrie corrieredelveneto.corriere.it.

Supermarket fără casieri şi case de marcat, controlat de inteligenţa artificială; vezi cum funcţionează (VIDEO)
Comentează 1

Potrivit sursei citate, este un proiect fără precedent pentru Italia. Magazinul este dotat cu o „tehnologie de viziune computerizată", formată din camere capabile să monitorizeze întregul perimetru, urmărind clientul din momentul în care intră în magazin și până când iese, și capabile să identifice exact produsul ales datorită inteligenței artificiale. Există, de asemenea senzori pe fiecare raft, care detectează modificarea greutății de fiecare dată când un client ia un produs. „Magazinele autonome există deja în lume", explică Massimo Volpe, co-fondator al Retail Hub. „Magazin fizic fără casieri a fost Amazon în Statele Unite. La fel și Tesco în Londra. Alte țări din lume s-au aliniat deja, dar, până acum, Italia lipsea de pe această listă". La Tuday Conad, spre deosebire de Amazon sau Tesco, unde se intră doar cu o aplicație,  poți plăti fie cu aplicația dedicată, dar şi cu un card de credit, de debit sau preplătit.

„Este un supermarket dedicat celor care vor să își facă cumpărăturile rapid, fără să piardă timp la cozi", continuă Volpe, „și care ridică nivelul de servicii. În magazinul din Verona au fost angajate deocamdată șapte persoane care, în loc să treacă codurile de bare la casă, pot ajuta consumatorul la facerea cumpărăturilor.”

Formatul a fost deja testat cu succes la Lisabona și în Brazilia, „unde, ca un beneficiu secundar, s-a înregistrat o reducere a furturilor", subliniază Massimo Volpe, „deoarece toți cei care intră sunt monitorizați și, chiar dacă ascund produse sub haină, toate sunt detectate de rețeaua de camere și de scanerul de ieșire.”

Sursa foto: captură video corrieredelveneto.corriere.it

Pentru VIDEO şi mai multe detalii intraţi AICI.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite