Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Sunetul fanfarelor – Arad 2019“ cu fanfare din Arad, Timiș și Ungaria

„Sunetul fanfarelor“  - un eveniment ajuns la a treia ediție, care are ca scop promovarea muzicii de fanfară,  s-a desfășurat vineri, 6 septembrie 2019, în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare.

„Sunetul fanfarelor – Arad 2019“ cu fanfare din Arad, Timiș și Ungaria
Comentează 0

Evenimentul dorește să reînvie o tradiție care, în timp, s-a pierdut, aceea de a organiza spectacole de fanfară în aer liber, în diverse locuri din oraș.

La a treia ediție a evenimentului „Sunetul fanfarelor“ participă Formația de Fanfară și Concert „Körösparti Vasutas” din Békéscsaba (Ungaria), Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almaș, Fanfara bisericilor pendicostale din Moroda-Iermata și Fanfara „Pro Amiciția“ din Timișoara.

Evenimentul a început la ora 19.00 în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, unde fiecare fanfară a prezentat un recital între 15-30 de minute, care a cuprins atât marșuri de fanfară cât și partituri clasice, muzică din filme, muzică ușoară.

Evenimentul „Sunetul fanfarelor – Arad 2019“ este organizat de Asociația „Qult-Ar“ cu finanțare de la Consiliul Local Municipal, prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

Evenimentul face parte din proiectul „Ziua fanfarelor la Arad“ și a fost accesat în cadrul Programului Proiecte Culturale, sesiunea I, 2019, și are ca scop principal evidenţierea fanfarelor din Arad și din orașele înfrățite din Ungaria, dar și promovarea în rândul generaţiilor tinere a unui act cultural apreciat de zeci de ani: concertul de muzică de fanfară.

    

Galerie foto (23)


Scrie un comentariu

trimite