Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Suflet de România”, un festival găzduit de Domeniul Regal Săvârșin (FOTO)

Domeniul Regal de la Săvârșin a găzduit, în acest weekend, festivalul „Suflet de România”, eveniment care ajută gospodarii să se conecteze la comunitate și românii să descopere micii producători locali, tradițiile și obiceiurile autentice ale satului românesc. Cele două zile de festival s-au încheiat cu câte un concert folk. 

„Suflet de România”, un festival găzduit de Domeniul Regal Săvârșin (FOTO)
Comentează 0

Totodată, în cursul zilei de sâmbătă, în prezența Majestății Sale Custodele Coroanei, Margareta, și a ASR Principelui Radu, a fost deschisă publicului „Casa Ceaiului”, aflată în „Satul Regal”, la intrarea pe Domeniul Regal. 

Duminică, pe Domeniul Regal Săvârșin, în timpul festivalului, mii de persoane i-au cântat „La mulți ani” lui Nicu Alifantis.  Artistul a sărbătorit, în urmă cu câteva zile, 50 de ani de la debutul său pe scenă.

Sâmbătă au urcat pe scenă Ansamblul Valea Mureșului, Ansamblul Băgrinu, Ansamblul Voitegeana, Cvartetul de coarde al Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, Mircea Baniciu acompaniat de Teo Boar și Vlady Cnejevici.  Iar duminică, au cântat și încântat publicul Ansamblul Arădeana, Ansamblul Folcloric Crișana, Trupa Calendar, Daniel Julean și Nicoleta Brola, Nicu Alifantis &Zan. 

Acest festival este parte a acordului tripartit „Creștem Comunități”, semnat de către Asociația Casa Majestății Sale, Universitatea de Științele Vieții „Mihai I” din Timișoara și un lanțul de magazine, pentru susținerea producătorilor locali și conservarea artizanatului autentic și tradițional românesc.

„Participanții la festivalul Suflet de România pot sa întâlnească artizani autentici, să pătrundă în miracolul satelor românești și să continue tradiția frumoasă a țării în care ne dorim să creștem și să ne dezvoltăm împreună. Ne-am gândit la cei mici, la familii, la cei care caută să descopere tot ce-i mai bun în satele românești cu ajutorul tuturor simțurilor, astfel încât să aibă ceva valoros de spus mai departe și să contribuie la obiectivul nostru comun: să punem suflet în România. Singura șansă la dezvoltare și bunăsare este prin implicare, ceea ce facem împreună inclusiv în aceste zile de sărbătoare”, au declarat organizatorii. 

Filme în festivalul Suflet de România

Sâmbătă,
29 aprilie
13:00 Amintiri din copilărie (1965, r. Elisabeta Bostan)

 

14:30 Liceenii (1986, r. Nicolae Corjos)

16:30 BD la munte și la mare (1971, r. Mircea Drăgan)

Duminică,
30 aprilie
13:00 Veronica (1973, r. Elisabeta Bostan)

 

15:00 Dumbrava minunată (1981, r. Gheorghe Naghi)

16:30 Extemporal la dirigenție (1987, r. Nicolae Corjos)

17:30 Păcală (1974, r. Geo Saizescu)

Galerie foto (18)


Scrie un comentariu

trimite