Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Studiu de fezabilitate pentru o poartă monumentală la intrarea Parcului Dendrologic și de Sculptură Căsoaia

În ședința de astăzi a Consiliului Județean Arad a fost aprobat studiul de fezabilitate privind construirea unei porți monumentale la Parcul Dendrologic și de Sculptură Căsoaia. Practic, un monument artistic care să simbolizeze intrarea în parcul de sculptură, care 70 de sculpturi monumentale, semnate de 57 autori. Acesta este primul pas pentru realizarea lucrării, urmând ca pentru lucrarea în sine să se găsească fonduri nerambursabile.

Studiu de fezabilitate pentru o poartă monumentală la intrarea Parcului Dendrologic și de Sculptură Căsoaia
Comentează 1

În prezent, cu excepția documentației necesare Studiului de Fezabilitate, acest proiect nu a generat nicio cheltuială din partea administrației județene.

„Este un proiect amplu, cu mai multe componente. Ne dorim o lucrare impozantă, prin care să aducem o valoare acestui parc, al doilea ca importanță culturală și artistică din România. Acum, ne aflăm la un prim pas. După ce identificăm sursa de finanțare, urmează să amenajăm zona unde va fi amplasată poarta, aici incluzând și mutarea anumitor utilități. Doar repoziționarea rețelei de energie electrică, pe care o impune ENEL, are un cost estimativ de circa 27.000 de euro. Trebuie să luăm, de asemenea, în calcul, și valoare artistică a monumentului, conceperea acestuia, dar și materialul din care va fi făcut. Ne dorim să fie tot calcar, așa cum sunt și sculpturile din parc. Avem în vedere și amplasamentul lucrării, într-o zonă de deal, coroborat cu dimensiunile porții. Toate acestea au dus la un deviz estimativ de 635.000 de lei. Urmează licitația, prețul real fiind întotdeauna mai mic decât estimările inițiale. Putem spune că singura certitudine de preț este cea privind lucrările la rețeaua electrică, circa 135.000 de lei”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.  

Prin acest proiect se dorește creșterea interesului față de zonă, care are o reală valoare culturală și turistică. Poarta va avea următoarele dimensiuni: 9 metri lățime, 5,3 metri înălțime și 1 metru grosime.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite