Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Studenta criminală a fost eliberată condiționat, după 13 ani de închisoare

Judecătorii au considerat că studenta criminală Carmen Satran a ispășit destulă pedeapsă din condamnarea de 19 ani și 8 luni.

Studenta criminală a fost eliberată condiționat, după 13 ani de închisoare
Comentează 3

„Admite propunerea formulată de comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla şi, în consecinţă: 1. Dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate Șatran Carmen, condamnată la pedeapsa de 19 ani 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei. 2.

Atrage atenţia condamnatei că, în cazul în care va comite o nouă infracţiune, se poate dispune revocarea liberării condiţionate. 3. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. 4. Stabileşte suma de 313 lei reprezentînd onorar pentru avocatul din oficiu, care se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, domnului avocat Şinca Radu-Teodor. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea sentinţei la dispoziţia intimatei şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi 01.08.2022”, au decis magistrații Judecătoriei Gherla.

Tânăra condamnată pentru uciderea şi tranşarea lui Trifu Schrott, trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a putea fi pusă în discuţie eliberarea sa condiţionată. Până în 9 septembrie 2021, când cazul său a fost analizat de comisia de eliberări condiţionate din penitenciar, Carmen Şatran a executat efectiv 4.422 de zile. Condamnata a câştigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le oferă zile de libertate deţinuţilor cazaţi în condiţii improprii. De asemenea, fosta studentă de la Medicină a mai câştigat 428 de zile prin muncă.

Judecătoria Gherla a respins cererea de eliberare condiţionată a condamnatei pentru omor. Judecătorul a considerat că, deşi Carmen Şatran a executat numărul de zile care i-ar permite eliberarea, acest lucru nu este suficient pentru ca judecătorul să fie convins că măsura eliberării este necesară. Carmen Șatran a contestat hotărârea Judecătoriei Gherla la Tribunalul Cluj.


Scrie un comentariu

trimite