Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Studenta criminală, Carmen Șatran, eliberată condiționat

Carmen Şatran (fostă Bejan), tânăra condamnat ăpentru crima din căminul Universităţii de Medicină din Timişoara, comisă în august 2009, a fost eliberată condiţionat de Judecătoria Gherla. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată în 3 zile de la comunicare. 

Studenta criminală, Carmen Șatran, eliberată condiționat
Comentează 0

„Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla şi în consecinţă: 1. Dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate SATRAN CARMEN condamnată la pedeapsa de 19 ani şi 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei. (...) Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 14.03.2022”, se arată în decizia instanței.

Tânăra condamnată pentru uciderea şi tranşarea lui Trifu Schrott, trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a putea fi pusă în discuţie eliberarea sa condiţionată. Până în 9 septembrie 2021, când cazul său a fost analizat de comisia de eliberări condiţionate din penitenciar, Carmen Şatran a executat efectiv 4.422 de zile. Condamnata a câştigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le oferă zile de libertate deţinuţilor cazaţi în condiţii improprii. De asemenea, fosta studentă de la Medicină a mai câştigat 428 de zile prin muncă.

Judecătoria Gherla a respins cererea de eliberare condiţionată a condamnatei pentru omor. Judecătorul a considerat că, deşi Carmen Şatran a executat numărul de zile care i-ar permite eliberarea, acest lucru nu este suficient pentru ca judecătorul să fie convins că măsura eliberării este necesară. Carmen Șatran a contestat hotărârea Judecătoriei Gherla la Tribunalul Cluj.
Tribunalul Cluj a decis, în decembrie 2021: ”admite contestaţia formulată de condamnata S C, deţinută în prezent în PNT Gherla, împotriva S.P. nr. 874/27.09.2021 a Jud. Gherla. pe care o desfiinţează doar cu privire la termenul de reiterare a cererii. Soluţionând în aceste limite: Stabileşte termenul de 02.03.2022, după care condamnata poate reitera cererea de liberare condiţionată”.


Scrie un comentariu

trimite