Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

STOP incendiilor de vegetație!

STOP incendiilor de vegetație!
Comentează 0

De la începutul acestei zile (6 August) și până la această oră, forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor Arad, Sebiș și ale Secției Bârzava au intervenit pentru stingerea a 6 incendii de vegetație uscată și miriște în localitățile: Mândruloc, Țela, Bonțesti, Felnac, Bulci și municipiului Arad.

Suprafață totală afectată de flăcări este de aproximativ 8 hectare.
Toate incendile au fost lichidate în limitele găsite.

STOP incendiilor de vegetație!

Având în vedere numărul mare al incendiilor de vegetaţie produse în ultima perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiș” Arad, face apel către toți cetățenii să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriştilor şi resturilor vegetale.

Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranța oamenilor şi a gospodăriilor acestora, precum și pentru participanții la traficul rutier deoarece de foarte multe ori fumul reduce brusc vizibilitatea, situații care pot genera adevărate tragedii.

Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate vor fi sancționate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” Arad, vor efectua și în următoarea perioadă activități de informare preventivă și control pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor.

Rugăm cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să înțeleagă că arderea miriștilor, a vegetației uscate și resturilor vegetale este INTERZISĂ, fiind un pericol major pentru viața acestora, iar în condițiile meteorologice actuale, perioade de caniculă și secetă prelungită, manifestarea incendiilor poate fi extrem de violentă, afectând: gospodării, construcții, rețele electrice, păduri și animale.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite