Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Stația Centrală de Sterilizare a Spitalului Județean are capacitatea să sterilizeze instrumentarul medical din tot județul Arad

Stația Centrală de Sterilizare a Spitalului Județean are capacitatea să sterilizeze instrumentarul medical din tot județul Arad
Comentează 0

Stația Centrală de Sterilizare din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad asigură sterilizarea instrumentarului medical din cadrul spitalului, iar în urma dotării - în 2019 - cu aparaură performantă are capacitatea să sterilizeze instrumentar medical de la clinici și cabinete medicale de pe raza întregului județ! Astfel au fost încheiate deja două contracte, pentru sterilizare instrumentar, cu unități medicale private din municipiu. 

”Înainte de debutul pandemiei, la finele anului 2019, Stația Centrală de Sterilizare a fost dotată cu aparatură de peste 1,5 milioane de lei, bani proveniți din bugetul Consiliului Județean Arad. Din acești bani au fost reabilitate și spațiile în care sterilizarea își desfășoară activitatea și au fost redesenate circuitele medicale conform normelor europene. De la instalarea și utilizarea aparatelor, Stația de Sterilizare are capacitatea să ofere servicii de sterilizare complete, la cerere, atât pentru secțiile din spital cât și pentru alte unități medicale de pe raza județului Arad”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

În 2019, Stația Centrală de Sterilizare cu sediul în clădirea principală a spitalului, din strada Andrenyi Karoly a fost dotată cu un sterilizator cu abur cu două uși cu capacitate de 930 de litri, un sterilizator cu plasmă cu două uși, capacitate 160 de litri, s-au reabilitat încăperile și s-au redesenat circuitele medicale. În același an au avut loc lucrări de reabilitare și s-a dotat cu aparatură de specialitate și punctul de lucru al Stației de Sterilizare din strada Episcopiei.  

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite