Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Stare de Alertă prelungită în România. Raed Arafat: La restaurante nu mai este valabilă regula de şase persoane la masă

La propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Guvernul a prelungit, joi, starea de alertă pentru încă 30 de zile, începând cu 12 iulie. Raed Arafat a anunţat principalele modificări privind restricţiile pe care trebuie să le respecte românii.

Stare de Alertă prelungită în România. Raed Arafat: La restaurante nu mai este valabilă regula de şase persoane la masă
Comentează 0

Starea de alertă pentru COVID-19 a fost prelungită încă 30 de zile, asta în ciuda faptului că numărul cazurilor a scăzut foarte mult.

„Guvernul a hotarat acordarea de ajutoare umanitare catre Moldova si Georgia. Pentru Moldova acordarea a 100.000 de doze de vaccin Pfizer, iar pentru Georgia 10.000 de doze de Astra Zeneca.

Am aprobat si hotararea de guvern pentru prelungirea starii de alerta si am discutat si despre solutii pentru problema ursului brun”, a spus premierul Citu.

La rândul său, Raed Arafat a făcut câteva precizări privind noile reguli pe care trebuie să le respecte românii.

„A fost prelungita starea de alertă pentru inca 30 de zile. Au fost realizate unele modificari. Cea mai importanta este a celor care au trecut prin boală. S-au mai făcut mici modificari. La organizarea activitatii culturale in aer liber se permite pana la 1000 de persoane pe scaune. La organizarea de nunţi, botezuri să se asigure o suprafaţă de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, la mese festive doi metri in loc de patru,.Nu se va mai solicita ca insotitorii copiilor in locurile de joaca sa fie vaccinati. La restaurante nu mai este valabila regula de sase persoane la masă”, a declarat Raed Arafat după şedinţa de Guvern de joi, 8 iulie.

Şeful DSU recomandă românilor să se vaccinete pentru a evita infectarea cu noile tulpini ale coronavirusului.

„Varianta delta este în crestere ca si preponderenta în aproape toata Europa, in unele zone impactul este mai mare. Noi inca suntem intr-o situaţie controlată. Prin mobilitatea şi iesirea in alte tări in care varianta delta este prezenta, este posibil sa avem mai multe cazuri de infectari cu tulpina Delta. Daca va creste incidenta, revenim la masurile care se aplicau pe incidente.

Citește continuarea pe : romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite