Vremea Romania, Arad 12°C

Stiri Arad

Stai mai mult de trei ore în fața televizorului? Uite ce pericole mortale te pasc!

Stai mai mult de trei ore în fața televizorului? Uite ce pericole mortale te pasc!
Comentează 0

Un nou studiu arată legătura dintre televizor și opt boli mortale, inclusiv cancerul. Oamenii de știință de la Institutul Național de Cancer din Michigan au descoperit că persoanele care petrec mai mult de trei ore și jumătate în fața televizorului, zilnic, se pot îmbolnăvi nu doar de afecțiuni cardiace, dar și de boli ce pot duce la deces.

Cercetătorii au arătat că printre aceste boli se numără diabetul, pneumonia, gripa foarte severă, Parkinson sau boli ale ficatului.

Conform studiului, persoanele care se uită mai mult de trei ore la televizor au un risc mai crescut cu 15 la sută de a muri din cauza uneia dintre aceste boli, comparativ cu cei care se uită mai puțin la TV și care sunt predispuși la o moarte naturală.

Șapte ore pe zi petrecute în fața LCD-ului pot crește cu 47 la sută posibilitatea unei persoane de a muri din cauza uneia dintre bolile menționate mai sus.

Experții au mai luat în considerare, pe parcursul realizării cercetării, și alți factori, cum ar fi alimentația nesănătoasă, fumatul și consumul de alcool. Cu toate acestea, imediat ce au înlăturat acești factori din studiu, au ajuns la concluzia că riscul decesului din cauza uitatului excesiv la televizor rămâne constant.

Chiar și o viață activă în afara orelor în care ne uităm la televizor nu este suficientă pentru a ne reduce șansele decesului provocat de bolile mai sus menționate, ca urmare a acestui obicei.

În cadrul studiului au foste chestionate 221.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 71 de ani, care la debutul cercetării au fost luate în evidență drept pacienți sănătoși.

Sursa: unica.ro

Foto: Foter.com

 

Scrie un comentariu

trimite