Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Șomerii au ieșit din statistici, dar nu și-au găsit un job

Doar o parte dintre șomerii care au ieșit din statisticile oficiale au reușit să își găsească un loc de muncă.

Șomerii au ieșit din statistici, dar nu și-au găsit un job
Comentează 4

Circa 402.000 de şomeri care primeau sau nu indemnizaţii de la stat au ieşit din statisticile Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) în prima jumătate a acestui an, însă doar 45% dintre aceştia au trecut de la statutul de şomer la cel de salariat, arată datele publicate de Ministerul Muncii.

Nereînnoirea cererii de loc de muncă a şomerilor neindemnizaţi – acesta este principalul motiv pentru care peste 128.000 de şomeri români au ieşit din statistici în primele şase luni ale anului, ceea ce înseamnă că aceştia au încetat să îşi mai pună speranţele că statul îi ajută să îşi găsească un loc de muncă.

„Avem o serie de deficienţe la nivel statistic care nu permit crearea unor mecanisme care să urmărească individul după ieşirea din astfel de statistici. E posibil ca o parte dintre cei care ies din statis¬ticile de şomaj să afişeze o lipsă de încredere în instituţia care le putea inter¬media găsirea unui loc de muncă", a explicat Vasile Dâncu, preşedintele Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), potrivit zf.ro.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite