Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Șoferii care au plăcuțe de înmatriculare personalizate la mașină vor avea de suferit, iată de ce!

Din plecerea de a fi in centrul atentiei, unii soferi isi schimba numerele de pe placuta de inmatriculare primite de catre politie cu unele comandate pe internet,  si cu caractere si forme diferite una de alta.

Șoferii care au plăcuțe de înmatriculare personalizate la mașină vor avea de suferit, iată de ce!
Comentează 0

Politia le da un semn de alarma pentru ca  fapta este una foarte grava şi cei care vor fi prinsi de politie cu asa placute, risca sa ramana si fara actul de inmatriculare a masini.

La unele placute de inmatriculare are forma unui patrat, foarte mic, iar cifrele si literele sunt schimbate in total fata de celelalte obisnuite si legale la masina.

Administratorii acelor site care pun la vanzare placutele de inmatriculare „speciale” primesc tot felul de oferte si propuneri speciale şi pot să onoreze orice comandă.

Cumparatorul primeste dreptul de a alege si dimensiunea, culoarea, fontul si partea mai importanta codul de tara, cea ce este inadmisibil.

Pentru a  scapa de orice raspundere acestora, site-urile ii avertizează pe clienti care nu stiu ca placutele personalizate NU sunt legale şi nu are nici un sofer dreptul sa le monteze pe masina lui.

Si cel mai grav este ca nu ii opresc in trafic politia, deoarece greu iti dai seama de acest detaliu.

Aproape in fiecare an, sunt peste 3000 de amenzi la care poliţiştii şoferilor care vor sa fie altfel în fiecare an pentru această abatere.

Amenda la cea ce priveste ilegalitatea acesta la masina este  300 de lei daca esti prins de catre politie, dar şi reţinerea certificatului de înmatriculare a masini.

Sursa exclusiv24.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite