Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Șoferi băuți și drogați pe drumurile din județ. Vezi ce s-a întâmplat cu ei

Și la sfârșitul săptămânii trecute polițiștii arădeni au ieșit în stradă pentru a-i prinde pe șoferii care încalcă legislația rutieră. Astfel, au fost depistați conducători auto care s-au urcat la volan sub influența alcoolului și chiar drogați.

Șoferi băuți și drogați pe drumurile din județ. Vezi ce s-a întâmplat cu ei
Comentează 0

Astfel, în noapte de 27/28 iulie, polițiștii de la Sebiș au depistat un arădean de 50 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Bărbatul este acum cercetat penal.

De asemenea, Polițiștii Biroului Rutier au depistat, sâmbătă noaptea, un bărbat de 31 de ani, din Păuliș, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Pe lângă băutură, sunt indivizi care apelează și la tot felul de droguri pentru a fi... cool. În plus, se urcă și la volan, susținând că substanțele pe care le consumă sunt mult mai sănătoase decât alcoolul și nu fac rău. Un tânăr de 25 de ani din Grăniceri a fost însă prins vineri seara pe când conducea sub influența drogurilor și s-a ales și el cu dosar penal. „La data de 26 iulie a.c., polițiștii au depistat un tânăr de 25 de ani, din Grăniceri, în timp ce conducea un autoturism, pe D.J. 708B, în afara municipiului Arad, fiind sub influența substanțelor interzise. În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru substanțe interzise, fiind dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a valorilor. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor interzise”, susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite