Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un camion care circula cu numere false a fost depistat de polițiștii locali în Gai

În cursul acestei luni, un echipaj cu atribuții de ordine publică și circulație din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, a predat Poliției Naționale, în vederea continuării cercetărilor pentru infracțiunea săvârșită, un conducător auto care circula cu numere false pe drumurile publice.

Un camion care circula cu numere false a fost depistat de polițiștii locali în Gai
Comentează 0

Astfel, în timpul unei acțiuni efectuate de către polițiștii locali de circulație, de verificare a autorizațiilor, în proximitatea străzii Meșterul Manole din cartierul Gai, într-o zonă cu restricție de tonaj, a fost identificat L.M., în vârstă de 55 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad, în timp ce conducea pe drumurile publice un cap de camion ce avea numere false.

La solicitarea polițiștilor locali de a prezenta autorizația pentru tonaj, șoferul a comunicat faptul că nu deține autorizație, iar talonul mașinii se află la înmatriculare, fapt ce a atras suspiciunea agenților de poliție locală, camionul neavând numere roșii. Conducătorul auto a recunoscut ulterior că a folosit numerele radiate ale vechiului camion deținut, pe care l-a înstrăinat, intenționând să le obțină și pentru actuala mașină, ce avea aceeași marcă. Nerăbdarea poate avea uneori consecințe dăunătoare, bărbatul prins la volanul mașinii alegându-se atât cu amendă cât și cu deschiderea unui dosar penal.

Acesta a fost amendat de către polițiștii locali pentru nedeținerea autorizației, conform HCLM nr. 303/2016 privind aprobarea Regulamentului de acces și circulația utilajelor și a autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în municipiul Arad.

Totodată, la fața locului a fost solicitat prin numărul unic pentru apeluri de urgență, 112, un echipaj de la Serviciul Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, pentru constatarea faptei de natură infracțională și continuarea cercetărilor în vederea aplicării măsurilor legale care se impun.

 


Scrie un comentariu

trimite