Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mită pentru produse vândute în Arad. Ce au descoperit procurorii DNA

Dănut Bolohan, șeful Biroului Vamal de Frontieră din Iași a fost reținut de DNA.

Mită pentru produse vândute în Arad. Ce au descoperit procurorii DNA
Comentează 1

El a fost pentru cinci infracțiuni de luare de mită, dintre care trei în formă continuată. Pe lângă acesta, a fost reținută Simona Andreica, bănuită de complicitate la luare de mită, și administratorul unei firme, bănuit de dare de mită.

A fost reținut și funcționarul vamal Cristian Timofte pentru dare de mită, iar un alt funcționar, Leonard Tîrnovanu, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, tot pentru dare de mită. Aceștia doi din urmă îi dădeau bani și alte produse lui Dănuț Bolohan pentru a fi programați să lucreze pe turele în care ajungeau în țară camioanele din Turcia.

Dănuț Bolohan, Simona Andreica, Cristian Timofte și omul de afaceri vor fi prezentați tribunalului, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii anticorupție arată, într-un comunicat de presă, că de la începutul anului anumiți funcționari din cadrul Biroului Vamal din Iași (vamă internă) au primit bani pentru a favoriza anumite firme care importau din Turcia haine, încălțăminte și parfumuri contrafăcute. 

Se pare că anumiți funcționari din cadrul Biroului Vamal din Iași au primit mită pentru a favoriza anumite firme care importau din Turcia haine, încălțăminte și parfumuri contrafăcute. 

Potrivit DNA, firmele declarau la vamă cantități mai mici de haine importate, pentru a plăti taxe mai mici, iar funcționarii ar fi primit câte 300 de dolari pentru fiecare transport. Mărfurile aduse în țară au fost vândute în centre comerciale și magazine din București și Iași, Suceava, Botoșani, Ilfov, Sibiu, Arad și Ialomița. Prejudiciul pentru statul român a fost estimat de anchetatori la 58 de milioane de lei.


Scrie un comentariu

trimite