Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Situație paradoxală. Școlile din București sunt închise, în timp ce copiii din Covasna merg la școală chiar și la -30 de grade

Scolile din Bucuresti au fost inchise, dar la polul frigului chiar si la minus 30 de grade copiii merg la ore. Daca din biroul autoritatilor situatia parea apocaliptica, in realitate, copiii tot au iesit din case, dar la derdelus.

Situație paradoxală. Școlile din București sunt închise, în timp ce copiii din Covasna merg la școală chiar și la -30 de grade
Comentează 0

La polul frigului se face scoala ca-n orice zi obisnuita. La ora 8 fix, parintii si-au lasat copiii in fata institutiei de invatamant.

„Suntem caliti, cand vine vorba aici, suntem caliti. La noi asa e iarna. La -15 grade ingheata. Dar au fost -25, -29 de grade, - 30 de grade celsius. Si pentru noi scoala tot a mers. Avem lemnele uscate”, spun oamenii din Covasna.

Si-atunci, ce face diferenta intre judetele in care iarna tine cu adevarat trei luni si cele in care nu-s zapezi ori ger o luna adunata?

Catalin Bularca, profesor scoala Bradet: „Avem sobe, sunt lemne, sunt uscate. Copiii vin la scoala. Datorita faptului ca sunt conditii, vin”.

Nu am ales localitatea de langa Intorsura Buzaului la intamplare. Este unul dintre locurile renumite pentru zapezile si gerurile naprasnice. Asemeni judetului Covasna sunt toate zonele de munte, in care nu se pune lacat pe carte nici la - 28 de grade. Insa cireasa de pe tortul autoritatilor care-au inchis toate scolile si gradinitele e judetul Timis.

Judetul Timis nu e sub avertizarea, nu a nins si sunt - 7 grade celsius. Cu tiatre acestea, autoritatile locale impreuna cu premierul au decisa ca toate scolile si gradinitele sa fie inchise pana miercuri.

In Bucuresti, orele s-au tinut pe derdelus. Sa nu carecumva sa creada autoritatile ca elevii au stat in casa: cu inca doua zile de vacanta, bonus de vreme rea, si-au luat saniile in spinare si-au navalit in parcuri.

"- E mai bine la zapada decat la scoala?

- Normal.

- Ai mai vrea cateva zile?

- Normal. As vrea pentru toata viata mea."

Ca-ntr-o zi de weekend s-au simtit si turistii nimeriti in mijlocul elevilor.

Din aceasta noapte si pana miercuri dimineata, 5 judete din vest sunt sub cod galben de ger, iar alte 36 de judete si Capitala intra sub cel portocaliu de temperaturi demne de Siberia. Pe timpul noptii, termometrele vor intepeni la - 28 de grade, iar maximele zilei nu vor trece de -10, - 15 grade.

Sursa stirilekanald.ro


Scrie un comentariu

trimite