Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Situație critică în Brazilia, numărul deceselor zilnice rămâne aproape de o mie

Situația rămâne critică în Brazilia, țara care a urcat pe locul doi, dupa Statele Unite, în clasamentul numărului de cazuri. Sâmbătă autoritățile au raportat alte 965 de decese, însă temerile sunt că numărul real este mai mare. 

Situație critică în Brazilia, numărul deceselor zilnice rămâne aproape de o mie
Comentează 0

Potrivit datelor oficiale, de la debutul pandemiei în țara sudamericană au murit 22.013 de oameni și au fost confirmate 347.398 de cazuri de infecție.

Presa, dar și specialiști, susțin că numărul real al cazurilor ar fi mai mare, în condițiile în care capacitatea de testare în Brazilia, cea mai mare națiune din America Latină, este încă redusă.

Dacă Statele Unite, țara cu cele mai multe infectări și decese din cauza COVID are o rată de testare de peste 43.000 teste/un milion de locuitori, în Brazilia indicele este de doar 3.400 teste/un milion de locuitori.

În acest context, președintele de extremă dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a devennit ținta criticilor interne și externe. Bolsonaro a demis doi miniștri ai Sănătății, pe motiv că măsurile de distanțare socială și restricțiile impuse ar fi prea dure. Mai mult, liderul brazilian a promovat tratamente cu medicamente neautorizate și reluarea de urgență a acțivităților economice, chiar și cu riscul ca numărul deceselor să crească. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite