Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sistemul e-ticketing, în curând în Arad!

Primăria Municipiului Arad va realiza proiectul de investiții privind proiectarea, furnizarea și instalarea unui Sistem integrat de tarifare (e-ticketing) care va facilita orientarea călătorilor către utilizarea serviciilor de transport public, prin ușurarea achiziționării legitimațiilor de călătorie. Finanţarea obiectivului de investiţie se asigură din fonduri ale bugetului general al Municipiului Arad și fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. 

Sistemul e-ticketing, în curând în Arad!
Comentează 0

În ultimii ani, Aradul a făcut pași importanți în procesul de tranziție către o mobilitate durabilă. Proiectele implementate au vizat îmbunătățirea transportului public prin modernizarea infrastructurii și definirea principalelor obiective de îmbunătățire a serviciilor.

Sistemul de transport public urban este reprezentat de reţele de tramvaie, autobuze şi microbuze. Reţeaua liniilor de tramvai asigură transportul călătorilor pe principalele axe de deplasare,realizând conectarea principalelor cartiere de locuit cu zona centrală.

“În următoarea ședință a Consiliului Local al municipiului Arad vom aproba studiul de fezabilitate pentru un proiect european, finanțat prin fonduri nerambursabile. Este vorba despre e-ticketing. Altfel spus, în toate stațiile de autobuz sau tramvai vor exista sisteme de informare a cetățenilor, iar în mijloacele de transport va exista sisteme de verificare a biletelor care vor fi exclusiv online.

De asemenea, vom avea sisteme de monitorizare a activității tramvaielor de la un pupitru de comandă care va permite ca prețul să varieze în funcție de distanța care este parcursă. Valoarea investiției este de 3,8 milioane euro și este deja câștigată, urmând să intrăm în procedura de aprobare a finanțării și a licitației”, a precizat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.  

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite