Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Șiria dorește să beneficieze de tradiția ei în fotbal precum și de bazele sportive pe care le are

Era prin anii `80 ,când aproape 9 sezoane , pe vremea când eram profesor acolo, am  antrenat  ” Șiriana” din localitate și eram și jucător activ sub conducerea administrativă a inimosului Nelu Gurban. 

Șiria dorește să beneficieze de tradiția ei în fotbal precum și de bazele sportive pe care le are
Comentează 0

Nu aveam condițiile de astăzi.  În curtea școlii era o parodie de teren cu nisip si pietriș, sala de sport era amenajată undeva într-o clădire , sus lângă biserică, mingi...doar vreo 5 ,de multe ori cusute și recusute la ” meșterii” cluburilor arădene, echipament...să nu mai zic.

Dar...era voință, erau copii care doreau să joace, chiar dacă erau de etnie rromă sau chiar dacă veneau la antrenamente direct de la munca din gospodărie, pădure sau câmp. Eu , de multe ori după orele de la școală nu mai apucam să merg acasă, ci dormeam până la ora antrenamentului pe canapeaua din biroul directorului Priescu. Mi-a plăcut și ne-a plăcut. Actualul primar, Vali Bot, era printre cei talentați ( a abandonat fotbalul mult prea repede în favoarea dansului popular) alături de frații Gherheș ( cei doi portari și ” Balaci”), alături de  Octavian Suciu, Nicu Trif, Stoica ( ” Pele”), Dorin Borlea, Zamfira (” Amperu”), Cismas , Schmith, Tripa, Vancu, Șofronici, Ionașcu, Voian (”Bolovanu”) , Dorel Faur, Lăscuț, Mateș (”Duba”), Mates (”Cârnu”), Hapca, Neluțu Negru, Truț, Pintean, Radac, Pașca, Edi Molnar și mulți alții.

În zilele actuale se simte iar ( spre bucuria noastră) un început de emulație în activitatea fotbalistică. Și ar fi păcat ca ea să nu continue , avându-se în vedere existența unei superbe săli de sport , a unei arene de fotbal de liga a II-a, dar mai ales existența unei pepiniere bogate în rândul copiilor șirieni.

S-au numărat în anii trecuți acțiuni de alegere și punere în valoare a câtorva tineri , acțiuni aparținând lui Sany Acsan și Emil Arsa

Iată o nouă inițiativă lansată de de data aceasta de Leontin Pința, actualul antrenor al ”Podgoriei” Șiria. 

Acesta organizează, duminică, 18 martie, de la ora 11, o selecție a copiilor iubitori de fotbal născuți în perioada anilor 2004- 2007. Evenimentul va avealoc la sala de sport a Școlii Gimnaziale din Șiria.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite