Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Drum lin spre ceruri, părinte arhid. Florin Sirca

De multe ori, de-a lungul vieții se întâmpă să cunoaștem oameni deosebiți, oameni  care prin simpla lor prezență ne aduc liniște și pace în suflete. Acei oameni ne lasă de fiecare dată în suflet „un ceva aparte” prin bunătatea și onestitatea lor, ne lasă poate din blândețea și bunătatea lor, amintindu-ne  de bunătatea lui Isus Hristos. 

Drum lin spre ceruri, părinte arhid. Florin Sirca
Comentează 0

Am avut ocazia să-l cunosc personal pe părintele arh. inspector școlar Florin Sirca, de aceea nu pot să nu scriu câteva rânduri, pentru că am simțit că pur și simplu trebuie să o fac. L-am cunoscut pe părintele Sirca cu ocazia unei excursii de două zile la Cazanele Dunării, în iunie 2018. Era împreună cu familia, apoi am avut ocazia să asist la o slujbă religioasă de oficiere a Sfântului Maslu, în biserica ortodoxă din Buhani oficiată de dânsul și de părintele Valentin Herbei.

De nenumărate ori însă mă întâlneam la I.S.J. Arad cu părintele Sirca și de fiecare dată era cu zâmbetul pe buze. Zâmbetul cald, blândețea și felul dânsului de a fi mi-au rămas mereu întipărite în minte. Oamenii buni nu se uită niciodată pentru că prin bunătatea lor au lăsat amintiri frumoase în sufletele celor din jur. A fost un om de o adevărată valoare, un suflet blând și frumos, un slujitor a lui Dumnezeu. „Întruchiparea blândeței și bunei înțelegeri... Un liturghisitor, păstor de suflete, bun prieten și mentor... dar cuvintele sunt de prisos, incomensurabile...”, spunea cineva. „Un mentor de o calitate și un bun simt pe care rar îl mai găsești la oameni, însă uneori, oamenii buni se prea grăbesc să plece dintre noi, se grăbesc fie sa scape de răutatea acestei lumi, fie prea au obosit, fie își caută liniștea sufletească”, spunea altcineva. „Îți datorăm prea multe, spre a accepta realitatea, că de azi nu mai ești printre noi! Dincolo de dorul pe care ți-l vom resimți, îți vom fi profund recunoscători: pentru prietenia sinceră pe care ne-ai arătat-o; pentru dragostea și sfaturile părintești practice și pline de înțelepciune pe care ni le-ai sădit în suflet atât pe plan profesional cât și pe plan personal; pentru momentele de aleasă sărbătoare pe care le-am trăit împreună-slujind la altarele celor două biserici din Buhani și Minead. Tu pentru noi vei rămâne nemuritor! Și te vom purta mereu viu în inimile noastre! Prea multe amintiri frumoase”, spunea cu tristeţe părintele Valentin Herbei.

Cu siguranță părintele arh. Florin Sirca a lăsat un gol în sufletul tuturor celor care l-am cunoscut, iar Inspectoratul Școlar Județean Arad , a pierdut un adevărat profesionist și un coleg drag.

Drum lin spre cer, părinte Florin Sirca !

Galerie foto (8)


Scrie un comentariu

trimite