Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Singurul tip de cancer împotriva căruia există un vaccin

Cancerul de col uterin este o afectiune care progreseaza lent. Una dintre modalitatile prin care poate fi prevenita boala este vaccinarea contra infectiei cu virusul Papilloma Uman (Human Papilloma Virus – HPV).

Singurul tip de cancer împotriva căruia există un vaccin
Comentează 0

Vaccinarea se face in scop profilactic, adica este folosit in prevenirea infectiei. Vaccinul nu vindeca cancerul de col uterin, nu poate vindeca o infectie cu Human Papilloma Virus (HPV) deja aparuta. Deasemenea nu exclude posibilitatea, e adevarat mult mai rara, a dezvoltarii unui cancer de col uterin produs de o alta cauza decat infectia cu virusul Papilloma Uman, scrie doctorulzilei.ro.

Vaccinul se poate face la orice varsta, indiferent daca s-a inceput sau nu viata sexuala. Cel mai indicat este ca persoanele de sex feminin sa fie vaccinate impotriva cancerului de col uterin incepand cu varsta de 12 ani, astfel incat ele sa fie protejate inainte de a-si incepe viata sexuala. Se recomanda ca vaccinul sa fie administrat in intervalul de varsta de 9 – 26 ani fiindca s-a demonstrat ca raspunsul imun al organismului la administrarea vaccinului este mai crescut in intervalul 9 – 15 ani iar persoanele din intervalul 15 – 26 ani sunt cele mai expuse contactarii HPV prin activitate sexuala.

Vaccinarea consta in trei doze care sunt injectate in brat intr-o perioada de 6 luni : la „momentul 0”, apoi la 2 luni si la 6 luni dupa prima doza.
Vaccinul se administreaza numai pe baza unei prescriptii medicale, la recomandarea medicilor de familie sau a medicilor specialisti ginecologi, infectionisti sau pediatri.

Vaccinul contra infectiei cu virusul Papilloma Uman (Human Papilloma Virus – HPV) este disponibil in Centrul Medical de Diagnostic si Tratament „Dr. Victor Babes”.

Datele studiilor clinice demonstrat o eficacitate si imunogenitate foarte buna. Vaccinurile utilizate pentru prevenirea infrectiei cu Human Papilloma Virus (HPV) asigura protectie de 100% impotriva leziunilor precanceroase provocate de virusul Papilloma Uman tipurile 16 si 18. De asemenea, datele studiilor au aratat faptul ca vaccinarea asigura protectie sustinuta de 100 %, pana la 5 ani dupa vaccinare. Studii in desfasurare vor furniza date despre protectia pe termen lung conferita de vaccinarea impotriva HPV.


Scrie un comentariu

trimite