Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Simulare de incendiu la Liceul Teoretic “Mihai Veliciu” Chişineu-Criş

În data de 29 octombrie 2015, ora 12:00, la Liceul Teoretic “Mihai Veliciu” a avut loc o simulare de incendiu în laboratorul de chimie la care au participat elevi, profesori, reprezentanţi ai ISU şi SMURD Chişineu-Criş

Simulare de incendiu la Liceul Teoretic “Mihai Veliciu” Chişineu-Criş
Comentează 0

În data de 29 octombrie 2015, ora 12:00, la Liceul Teoretic “Mihai Veliciu” a avut loc o simulare de incendiu în laboratorul de chimie la care au participat elevi, profesori, reprezentanţi ai ISU şi SMURD Chişineu-Criş. Exerciţiul de alarmare şi evacuare a fost executat în condiţiile specifice situaţiei de incendiu. Elevii au fost informaţi cu privire la comportamentul pe care trebuie să-l aibă în caz de incendiu şi cu privire la anumite pericole la care pot fi expuşi (de exemplu, stingerea focului de pe imbrăcăminte cu o haină sau prin rostogolirea pe podea). Incendiul a fost simulat la etajul 1 al liceului, profesorul însărcinat cu apelarea numărului de urgenţe 112, domnul Dumitru Miron, a făcut acest lucru în cel mai scurt timp, a fost pornită alarma de incendiu, elevii au fost evacuaţi pe terenul de handbal, iar un echipaj al pompierilor şi o ambulanţă s-au deplasat la liceul nostru în câteva minute. Echipa de intervenţie a simulat stingerea incendiului şi a oferit elevilor o demonstraţie pe viu a acordării primului ajutor în caz de răni uşoare. 

De asemenea, pe terenul de handbal au fost montate dispozitivele de descarcerare pentru a da posibilitatea elevilor de a le vedea şi chiar ţine în mână. Elevii de liceu şi gimnaziu au fost uimiţi de o simulare de descarcerare a unei persoane imobilizate într-o maşină implicată într-un grav accident rutier. Persoana “accidentată” a fost scoasă pe o targă şi urcată în ambulanţa SMURD. Întreaga simulare a fost un succes, aşa cum a declarat domnul profesor responsabil PSI Miron Dumitru, elevii primind astăzi o lecţie importantă de prevenire şi acţionare în caz de incendiu.
 

Prof. Badea Cristina

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite