Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SIMPOZION DE SCULPTURĂ ARAD - EDIȚIA I

SIMPOZION DE SCULPTURĂ ARAD - EDIȚIA I
Comentează 0

În după-amiaza zilei de marți, 19 Septembrie, directorul Hub-ului cultural mARTA, cunoscutul animator artistic Ovidiu Balint a organizat în Parcul Eminescu o conferință de presă în aer liber, cu scopul de a informa presa despre deschiderea unui Simpozion de Sculptură, care a început, de fapt, pe data de 14 Septembrie și se va întinde până la finalul lunii acesteia.

La această primă ediție a simpozionului, care intenționează să reînvie o tradiție arădeană a taberelor de sculptură (Arad, Ineu, Buteni, Căsoaia), au fost invitați să participe șase artiști plastici din Cluj, Timișoara și Arad: Florin Marin, Elena Ilash, Alexandru Smuczer, Vlad Emană, Anca Șerban și Matei Bocancios, toți membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Lucrările lor, din piatră de calcar, adusă din carieră Viștea, vor fi ulterior amplasate acolo unde va decide Primăria Aradului.

Pe parcursul celor două săptămâni ale simpozionului se vor petrece și lansări de carte și va fi găzduită și o tabără de pictură.

”După 40 de ani redeschidem o tradiție, așa cum am mai spus, dincolo de dig este Tabăra de Sculptură din anii 70 iar mai în spate, pe malul Mureșului, este cea din anii 80, adică ultima care s-a organizat în Arad. Ne bucurăm că reluăm această tradiție, la care am invitat șase artiști plastici pentru această primă ediție”, a comunicat Ovidiu Balint, directorul Hub-ului cultural mARTA.

”Eu aș vrea să-i aduc o obiecție pozitivă la Ovidiu (Balint): la mARTA avem un studiu de fezabilitate, care a fost împărțit intenționat în trei studii de fazabilitate, pentru a putea accesa trei linii de finanțare, care sunt în această toamnă. Noi ne-am pregătit, avem studiul de fezabilitate gata și avem proiectul gata” a punctat, la rândul lui, viceprimarul Ilie Cheșa, prezent de asemenea la conferința de presă.

Galerie foto (31)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite