Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Simona Halep. WTA a supărat-o pe Simona Halep. Nu este ea numărul 1

Spaniola Garbine Muguruza a fost desemnată vineri de WTA "jucătoarea anului 2017", sportiva iberică impunându-se în vară în turneul de Mare Șlem de la Wimbledon și fiind un timp numărul 1 mondial al tenisului feminin, poziție ocupată acum de românca Simona Halep.

Simona Halep. WTA a supărat-o pe Simona Halep. Nu este ea numărul 1
Comentează 0

WTA a făcut acest anunț cu ocazia unei gale desfășurate la Singapore, unde începe duminică Turneul Campioanelor, conform Agerpres.

Garbine Muguruza este a doua spaniolă care devine lider mondial, după Arantxa Sanchez Vicario în 1995. Muguruza a triumfat în acest an la Wimbledon după o finală cu Venus Williams, la ceva mai mult de un an după ce a câștigat la Roland Garros primul său turneu de Mare Șlem, contra celei mai mici dintre surorile Williams, Serena.

Un succes important pentru Muguruza în acest an a fost victoria în turneul de la Cincinnati.

În proba de dublu, perechea anului 2017 a fost desemnată cea formată din elvețianca Martina Hingis și taiwaneza Chan Yung-Jan. Hingis și Chan au câștigat în acest an nu mai puțin de nouă turnee.

Letona Jelena Ostapenko a fost desemnată de WTA jucătoarea cu cea mai importantă ascensiune în 2017. Jucătoarea în vârstă de 20 de ani a câștigat în acest an turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, după o finală cu Simona Halep. Letona este acum locul 7 WTA, după ce era pe poziția a 44-a la sfârșitul anului trecut.

Americanca Sloane Stephens, învingătoare la US Open, a obținut distincția pentru "revenirea anului". În 2016, ea pus capăt sezonului în luna august din cauza unei accidentări la piciorul stâng și a avut nevoie de operație. Stephens ajunsese pe locul 957 în ierarhia mondială, iar acum ocupă locul 15.

"Debutanta anului" este o altă jucătoare din SUA, Catherine Bellis.

Germanca Angelique Kerber, fost lider mondial, a obținut premiul "Jerry Diamond ACES" pentru promovarea tenisului și participarea la activități de caritate.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite