Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Simona Halep - Sloane Stephens. O legendă a tenisului mondial: Simona merită un turneu de Grand Slam

Simona Halep merită un turneu de Grand Slam, anunță Mats Wilander, triplu câștigător la Roland Garros, înainte de finala Simonei cu Sloane Stephens.

Simona Halep - Sloane Stephens. O legendă a tenisului mondial: Simona merită un turneu de Grand Slam
Comentează 0

Simona Halep se pregătește de finala de la Roland Garros, iar Mats Wilander, omul care a luat titlul la Paris de trei ori, știe cum poate câștiga românca duelul cu Sloane Stephens.

“Mi-ar plăcea să o văd pe Simona câştigând la Roland Garros. Toţi am vrea să o vedem învingând, cu excepţia lui Stephens şi a americanilor.

Cred că merită un prim turneu de Grand Slam, dar trebuie să intre bine în meci. Simona trebuie să fie mai agresivă decât Stephens. Pentru mine e necunoscut forehand-ul lui Sloane. Ea loveşte de multe ori cu topspin, dar alteori pune o dreaptă foarte plată.

De partea cealaltă, Halep loveşte cu mult topspin, aşa îşi construieşte ea punctele câştigătoare. Aici va fi una dintre cheile meciului”, a spus Mats Wilander, la EuroSport, potrivit Realitateasportiva.net.

Simona Halep și Sloane Stephens se vor înfrunta, sâmbătă, în premieră în finala unui turneu din circuitul WTA. Halep conduce cu 5-2 la confruntările directe.

În plus, românca a câștigat ultimele patru partide, dintre care una la Roland Garros (în 2014, în optimi de finală, scor 6-4, 6-3).

Va fi un meci în care fiecare are argumentele sale. Constănțeanca dispută pentru a treia oară finala pariziană, e jucătoarea care va conserva poziţia de lider mondial indiferent de rezultat. Experienţa anterioară se presupune că o va ajuta, mai ales în acest loc special pentru ea.

De asemenea, ea domină match-up-ul cu Stephens, 5-2, administrându-i americancei inclusiv un sec 6-2, 6-1 la Cincinnati. Cheia rămâne agresivitatea și respectarea unui plan de joc care presupune o poziţie avansată în teren, a scris gsp

Sloane Stephens, în schimb, are de partea ei faptul că a cucerit deja un titlu major. O grijă de care a scăpat, în consecință absența presiunii în acest sens. Felul ei de a se comporta pe teren nu dezvăluie emoție, poate juca variat, generând forță aproape din nimic, a mai scris sursa citată.

Cum va arăta clasamentul WTA începând de luni, 11 iunie

Grație victoriei din semifinalele de la Roland Garros, Simona Halep (26 de ani) își va menține locul 1 mondial, ocupat în ultimele 15 săptămâni consecutive. În total, Halep a petrecut 31 de săptămâni în fotoliul de lider mondial.

Adversara lui Halep din finala de la Roland Garros, Sloane Stephens, va urca patru locuri în topul mondial, anume de pe locul 10, până pe locul 4.

CLASAMENTUL WTA ÎNCEPÂND DE LUNI, 11 IUNIE

1. Simona Halep
2. Caroline Wozniacki
3. Garbine Muguruza
4. Sloane Stephens
5. Elina Svitolina
6. Caroline Garcia
7. Karolina Pliskova
8. Petra Kvitova
9. Venus Williams
10. Madison Keys

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite