Vremea Romania, Arad 0°C

Stiri Arad

Florin Dema primarul de care Șimandul are nevoie

Șimandul este o comună mare cu 1400 numere de casă unde locuiesc 4300 de suflete, situată la aproximativ 30 kilometri de Arad, pe Drumul Național Arad – Oradea.

Florin Dema primarul de care Șimandul are nevoie
Comentează 0

Am ajuns la Șimand și am dorit să stăm de vorbă cu primarul acestei comune, Florin Dema, un om care iubește mult Șimandul natal, dar și oamenii, pe care îi primește în birou cu multă căldură și le ascultă problemele încercând să aducă fiecăreia rezolvare ca cetățeanul să plece mulțumit de la primărie.

,,Atunci când omul pleacă mulțumit că i-am rezolvat problema și eu sunt împlinit și mulțumit” a spus Primarul Florin Dema care a dorit să transmită locuitorilor Șimandului următoarele:

„În primul rând țin să mulțumesc locuitorilor comunei Șimand pentru sprijinul acordat atât mie, cât și consilierilor locali pentru că datorită dumneavoastră am ajuns din nou primarul acestei localități.

Consider că în urmă cu un an de zile mi s-a făcut o nedreptate, deși în cei trei ani de când am condus comuna Șimand au fost niște realizări.

Datorită faptului că v-am respectat, dumneavoastră mi-ați dat din nou șansa de a conduce această localitate și sper ca împreună cu Consiliul Local și cu domnul viceprimar Iustin Şodinca și consilierul primarului, Marius Bold, să ducem la bun sfârșit tot ceea ce ne-am propus în următorii patru ani.        

În campania electorală am venit cu propuneri de a rezolva prima dată infrastructura comunei legată de asfaltarea străzilor, introducerea rețelei de apă și canalizare. Ce vă putem spune e că vom demara lucrările de asfaltare a străzilor numite Strada Morii și Strada Dispensarului Veterinar și că vom pietrui strada de la fostul SMA până la cimitirul ortodox. 

Desigur, nu vom uita învățământul, unde vom anvelopa școala cu clasele V-VIII, vom face toate demersurile pentru a primi bani să continuăm proiectul la grădinița cu program prelungit care e prioritatea zero în localitatea Șimand, iar la grădinița PN 2 vom continua cu ajutorul Consiliului Local, să introducem gazul metan și vom schimba tâmplăria exterioară, care este veche, cu una nouă de termopan.

După cum se vede, s-a construit un trotuar de 1200 metri din pavele în zona centrală a localității, iar în alte zone s-a continuat repararea trotuarelor deteriorate. Dorim să continuăm cu iluminatul stradal, unde vom monta circa 50 de lămpi, recent am mai instalat 20 de lămpi cu LED-uri.

Datorită votului dumneavoastră aș vrea să prezint component Consiliului Local, oameni de care în următorii patru ani se va lega destinul comunei:

 1. Fruja Gheorghe
 2. Botnariu Sorin
 3. Pocioian Vasile
 4. Dudaş Flore
 5. Şodincă Iustin
 6. Lihor Cristian
 7. Ciobotă Dimitrie
 8. Para Mircea
 9. Şimon Dan
 10. Neamţi Petru
 11. Groza Petru
 12. Capra Vasile                                                                                                
 13. Bogdan Petru

Vom încerca în următorii patru ani să construim câte o capelă în fiecare cimitir și desigur, nu vom uita nici cultele religioase și vom încerca să sprijinim fiecare cult, formațiile de dansatori și clubul sportiv ,,Şoimii Şimăndani”.

Avem trei asambluri de dansuri în comună pentru că nu uităm nici de tradiție și cultură: ,,Garofiţa”, care apartine Consiliului Local, ,,Junii” Şimăndani, ,,Iorgovanu” Şimand.

Mă bucur că am dus la bun sfârșit drumul agricol pe măsura 1.2.5. din fonduri europene, deși a fost foarte greu, am avut sprijinul Consiliului Local și al angajaților primăriei în permanență și doresc să le mulțumesc.

Dorim ca în următorii patru ani, locuitorii comunei Șimand să fie tratați cu respect, să li se rezolve problemele de orice fel, iar atunci când pleacă din primarie sa fie mulțumiti de serviciile angajaților, a viceprimarului și a mea ca primar.

Un alt aspect pe care îl vom trata cu cea mai mare seriozitate va fi legat de legea cadastrului. Doresc să aduc la cunoștința cetățenilor comunei, să facă toate demersurile pentru a se intabula pe terenurile pe care le dețin pentru că din anul 2018 nu se vor mai da subvenții de la U.E. dacă nu sunt intabulați pe terenuri.

După muncă, locuitorii comunei, au meritat să se și distreze și datorită Consiliului Local am organizat Zilele Comunei Șimand, eveniment care a fost o reușită din toate punctele de vedere, în cele două zile de manifestații.

Țin să mulțumesc și sponsorilor fără de care consider că nu se putea realiza această sărbătoare.

În încheiere, urez tuturor locuitorilor comunei Șimand multă sănătate, să fie mândri de localitatea noastră așa cum sunt și eu mândru că sunt Șimăndan. Tuturor spor la muncă și numai fericire alături de cei dragi."

Galerie foto (126)