Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Și la Arad: Let`s Do It, Romania!

Și la Arad:  Let`s Do It, Romania!
Comentează 0

Let`s Do It, Romania! a lansat inițiativei de curățenie World Cleanup Day, care și-a propus ca pe 15 septembrie 2018 să mobilizeze toți românii la cea mai ambițioasă acțiune civică de până acum. La nivel internațional 150 de țări s-au unit în cea mai mare mișcare civică – World Cleanup Day.

În Județul Arad “Let`s Do It, Romania!“ are parteneri fideli care au sprijinit si sprijină proiectul. Consiliul Județean Arad, Instituția Prefectului, Primăria Municipiului Arad, toate instituţiile deconcentrate ale Ministerului Mediului, Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului Afacerilor Interne, operatorii de salubritate, operatori economici, ONG-uri, unităţile de învăţământ gimnazial şi preuniversitar etc. şi-au asumat colaborarea și participarea. De asemenea au fost semnate convenții  cu 77% din unitățile administrativ-teritoriale din județ.

”Aradul este pe harta “Let`s Do It, Romania!“, un exercițiu de civism, dar mai ales un exercițiu în care arătăm că ne pasă de Arad și ne pasă de mediul înconjurător”, a punctat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bâlcea.

În Municipiul Arad punctul de înregistrare s-a instalat în dimineaţa zilei de 15 septembrie, ora 08.30 în Piaţa Avram Iancu. Pentru celelalte unităţi administrative, puncte de înregistrare au fost organizate la primării.
Dupa înregistrare voluntarii au fost instruiți privind măsurile de securitate şi sănătate în muncă şi au primit  materialele necesare acţiunii. Apoi au  fost repartizaţi  in locațiile cu deseuri din extravilanul localității. Deplasarea  voluntarilor  s-a facut cu forțe proprii sau cu  mijloacele de transport puse la dispozitie de catre partenerii proiectului. Pentru voluntarii din județ materialele pentru curațenie s-au ridicat din locurile organizate de catre primării.

“Dorim să facem o schimbare reală, pozitivă, asupra mediului în care trăim și a mentalității noastre ca locuitori ai acestui județ”, a declarat Dan Paicu, președintele Asociației Efect Verde, dând startul campaniei în Arad.

Galerie foto (36)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite