Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şi... cu molozu-n portbagaj, şi cu banii luaţi

Un arădean care încerca să scape de moloz aruncându-l într-un container de gunoi de pe strada Zalău a fost amendat de Poliţia Locală şi pus să-şi încarce din nou deşeurile în portbagaj.

Şi... cu molozu-n portbagaj, şi cu banii luaţi
Comentează 1

„În ziua de luni, 9 mai 2022, în Micălaca, zona străzii Zalău, un cetățean a fost surprins deversând moloz în containerul de gunoi menajer din rampele de colectare organizate. Acestuia i s-a aplicat amendă contravențională de 500 lei pentru încălcarea prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare a serviciilor publice de salubrizare din municipiul Arad, aprobat prin HCLM Arad nr.297/2015.  În același timp, s-a solicitat contravenientului să reîncarce în portbagajul mașinii deșeurile abandonate, în vederea predării lor către depozitele conforme”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale. Aceştia au ţinut să precizeze: „În conformitate cu Regulamentul invocat:

Art.33 (1) Deşeurile din construcţii provenite de la populaţie se colectează prin grija deţinătorului şi sunt transportate de către operator în baza unui contract de prestări servicii la instalaţiile de concasare/sortare/valorificare sau la depozitele conforme, dacă acestea nu pot fi valorificate. (2) Colectarea deşeurilor din construcţii se realizează numai în containere standardizate acoperite, fiind interzisă abandonarea/deversarea acestor deşeuri în recipientele sau containerele în care se depun deşeurile municipale (……).

ART. 34 Eliminarea deşeurilor se face la depozitele conforme, în sectoarele stabilite pentru depozitarea deşeurilor din construcţii şi demolări, cu respectarea condiţiilor impuse de tehnologia de depozitare controlată. Nerespectarea prevederilor HCLM 297/2015, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 30 lei -1.000 lei pentru persoane fizice și între 500 lei-2.500 lei pentru persoane juridice.”

Sursa foto: Poliţia Locală

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite