Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Și a fost lansarea cărții “Moștenitorii Fricii” de Lia Alb

Și a fost lansarea cărții “Moștenitorii Fricii” de Lia Alb
Comentează 0

  În 14 martie 2024, la Biblioteca Județeana “Alexandru D. Xenopol” Arad a avut loc lansarea cărții “Moștenitorii fricii” de Lia Alb. Aceasta este cea de a 11-a carte lansată de scriitoare, iar tema centrală a poveștii este cea a tradării. Scriitorul Robert Șerban, editor la Editura Timișorii, a punctat în discursul lui faptul că respectiva carte este una relatabilă pentru oamenii care au trăit în vremea comunismului din România.

  “Moștenitorii fricii” sunt reprezentați de copiii celor care s-au alăturat securiștilor în acea perioadă, cartea punctând consecințele care le-au avut aceștia asupra lor.

  Povestea este una de-a dreptul dramatică, care conține tot ce are nevoie pentru a fi pusă într-o piesă de teatru sau într-un film. În doar 73 de pagini, scriitoarea a captat esența acelei perioade dificile a comunismului dar și traumele care au fost lăsate în urmă.

La final autoarea Lia Alb a avut un discurs emoționant despre povestea pianului pe care l-a moștenit de la Viorica Țiriac, care într-un final aceasta l-a donat Bibliotecii Județene din Arad. Acest pian se află acum în sala de artă “Sabin Drăgoi” din cadrul bibliotecii. Pentru ca pianul să își înceapă povestea într-un mod autentic la bibliotecă, doamna Alb a încântat publicul cu o melodie cântată de dânsa la acest pian.

 

Daiana Orban

Galerie foto (95)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite