Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sharp Aquos R6 sun nou rival pentru Samsung Galaxy S21

Sharp Aquos R6 sun nou rival pentru Samsung Galaxy S21
Comentează 0

Sharp este una din companiile producătoare de telefoane mobile care continua să aducă pe piață noi smartphone-uri. Sharp este bine poziționată pe piața din Japonia unde ocupă locul doi după Apple, dar înaintea Samsung. Acum compania japoneză va lansa un Sharp Aquos R6, văzut ca un rival pentru Samsung Galaxy S21.

Conform AndroidCentral, Sharp Aquos R6 este dotat cu tot ce ne-am putea aștepta de la un telefon Android emblematic în 2021. Aquos R6 are un ecran IGZO OLED de 6,6 inch (16,76 centimetri) cu rata de actualizare de 240Hz și o luminozitate maximă de 2.000 de niți. Rezoluția ecranului este WUXGA+, ceea ce înseamnă 2.730 x 1.260 pixeli. Similar cu cele mai bune telefoane Android de la Samsung și Xiaomi, afișajul are o tehnologie cu rată de reîmprospătare variabilă, care poate scădea până la 1Hz pentru a prelungi durata de viață a bateriei.

La bord este procesorul emblematic Qualcomm Snapdragon 888, aflat și pe Samsung Galaxy S21 Ultra, asociat cu 12GB RAM și 128GB stocare. Alte caracteristici cheie includ rezistență la apă și praf, suport Wi-Fi 6, o mufă pentru căști de 3,5 mm și o baterie mare de 5.000mAh. În ceea ce privește software-ul, cel mai recent flag-ship Sharp va rula sistemul de operare Android 11 din cutie.

Sharp Aquos R6 va avea cea mai bună camera foto de pe piață din acest moment, un obiectiv marca Leica. Aquos R6 este un flag-ship cu o singură cameră pe spate de 20MP, dar care vine cu un senzor imens de 1 inch. Este cel mai mare senzor de cameră instalat vreodată într-un telefon mobil și a fost dezvoltat împreună cu Leica, de la cercetare, proiectare și dezvoltarea obiectivului până la ajustarea calității imaginii. Există, de asemenea, un senzor ToF lângă cameră și un bliț LED. Frontal are o camera de 12 megapixeli, iar sub ecran are un senzor de amprente digitale.

Până acum, Xiaomi Mi 11 Ultra era telefonul cu cel mai mare senzor de cameră de pe piață. Xiaomi Mi 11 Ultra are o cameră Sony de 50MP și senzorul Samsung ISOCELL GN2 de 1 / 1,12 inch.

Deși prețurile nu au fost încă anunțate, Sharp a confirmat că Aquos R6 va fi comercializat inițial doar în Japonia prin intermediul operatorilor de telefonie mobile NTT Docomo și SoftBank începând din luna iunie. Va fi disponibil doar în alb și negru.


Scrie un comentariu

trimite