Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sfaturi despre cum să alegi ușile de interior pentru stilul contemporan

Ușile sunt elemente indispensabile pentru orice locuință. Nu doar că asigură intimitatea fiecărei camere, dar joacă un rol important și în amenajarea interioară a casei. Întrucât selectarea lor poate fi uneori o provocare dacă vrei să obții designul pe care ți-l dorești, astăzi te vom ajuta cu sfaturi despre cum să alegi ușile de interior pentru stilul contemporan. 

Sfaturi despre cum să alegi ușile de interior pentru stilul contemporan
Comentează 0

Ce este stilul contemporan 

Stilul contemporan în amenajările interioare este caracterizat prin utilizarea elementelor moderne și inovative, cu un accent pe funcționalitate și design minimalist. Acest stil este adesea asociat cu linii simple și curate, forme geometrice și culori neutre sau pastelate, pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare. Așadar, funcționalitatea și estetica merg mână în mână pentru a crea o locuință elegantă și confortabilă, potrivită pentru stilul de viață modern.

Ce rol au ușile interioare în amenajările contemporane

După cum menționam încă din începutul articolului, ușile interioare sunt atât elemente funcționale, cât și estetice ale încăperii. O ușă interioară potrivită poate îmbunătăți designul camerei, oferindu-i un aspect modern și armonios, în timp ce o ușă inadecvată poate strica întregul decor.

Pentru o amenajare în stil contemporan, ușa de interior trebuie să fie caracterizată de simplitate, adeseori accentuată prin liniile curate ce completează partea de estetică. O recomandare pe care o poți integra cu ușurință în acest tip de stil este ușa Abstract Square

Materialele din care sunt confecționate ușile au o importanță dincolo de partea estetică deoarece funcționalitatea este un criteriu de care trebuie să ții cont. Astfel, ușile de interior trebuie să asigure o bună izolare fonică și termică, să fie ușor de manevrat și să se integreze în mod armonios cu restul mobilierului și accesoriilor din încăpere.

Recomandarea noastră este să optezi pentru uși din lemn stratificat, precum este pinul, combinat cu MDF. Nu doar că îți asigură intimitate, ci reprezintă un mix caracterizat de durabilitate. 

Totuși, dacă preferi să ai parte și de lumină, poți opta oricând pentru o ușă cu geam. Este de asemenea potrivită pentru stilul contemporan, iar modelele sunt diversificate, pentru a satisface și cele mai pretențioase gusturi. Un astfel de exemplu este ușa Yvonna Lines Glass

Totuși, stilul contemporan nu te limitează doar la alb. Pentru familiile în care există copii mici, uneori albul este greu de întreținut, mai ales atunci când prichindeii își exprimă creativitatea folosind creioane colorate peste tot prin casă. De aceea, o opțiune sunt ușile în culori pastelate. O astfel de opțiune este ușa model Abstract, într-o nuanță de antracit: 

Câteva sfaturi înainte de a pleca la cumpărături

Pentru a rezuma indicațiile pe care ți le-am oferit în acest articol, nu uita factorii principali pe care trebuie să îi iei în calcul pentru a nu da greș în alegerea ușii interioare pentru stilul contemporan: 

  1. Alege o ușă cu un design simplu și curat, fără prea multe ornamente sau decorațiuni complicate. Stilul contemporan se caracterizează prin linii simple și curate, astfel încât o ușă cu un design minimalist va fi perfectă.

  2. Alege o ușă cu finisaj mat, de preferință într-o culoare neutră, cum ar fi alb sau gri. Acest tip de finisaj se potrivește bine cu decorul modern și minimal, oferind un aspect elegant și sofisticat.

  3. O ușă de interior cu un geam simplu sau un panou de sticlă mată poate fi o alegere excelentă pentru a permite luminii să pătrundă în încăpere și pentru a crea o atmosferă deschisă.

  4. În cazul în care dorești să adaugi un aspect vizual interesant, poți alege o ușă cu o textură subtilă sau cu elemente geometrice simple. Acest lucru va adăuga un element de interes vizual fără a afecta stilul simplu și elegant.

Bucură-te de noi uși interioare la un preț mai avantajos 

Modelele pe care ți le-am prezentat pe parcursul articolului fac parte din gama de uși interioare Glasspandoor. În prezent, ele beneficiază de o extra reducere de 10%, iar mai mult, ai toate accesoriile incluse în preț. Costuri mai puține pentru decorul pe care ți-l dorești! Livrăm în toată țara, așadar nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește transportul. 

Concluzie

În concluzie, o ușă de interior care se integrează perfect într-un stil contemporan trebuie să aibă un design simplu și curat, o finisare mată într-o culoare neutră sau poate să includă un geam simplu sau un panou de sticlă mată. Elemente geometrice simple sau texturi subtile pot fi folosite pentru a adăuga un aspect vizual interesant, dar trebuie folosite cu măsură. În cele din urmă, alegerea ușii potrivite depinde de preferințele personale și de stilul general al decorului interior.

Articole asemanatoare