Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sfârșitul iluziilor. Rusia anunță un război comercial cu SUA

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri că sancţiunile economice impuse ţării sale de Statele Unite înseamnă "un adevărat război comercial", transmit agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

Sfârșitul iluziilor. Rusia anunță un război comercial cu SUA
Comentează 0

Pe contul său de Facebook, Medvedev a scris că după ce preşedintele american Donald Trump a promulgat sancţiunile, "speranţa de ameliorare a relaţiilor noastre cu administraţia SUA s-a sfârşit". El a adăugat că prin impunerea sancţiunilor - în urma voturilor de săptămâna trecută în cele două camere ale Congresului SUA - "establishment-ul din SUA l-a dominat complet pe Trump. Preşedintele nu este mulţumit de noile sancţiuni, dar nu poate refuza să semneze legea", iar Casa Albă a dat dovadă de "neputinţă completă, în cel mai umilitor mod, transferând Congresului puterile executive". În timp ce interesele americane de afaceri sunt aproape ignorate, isteria anti-rusă a devenit o parte a politicii externe şi interne a Statelor Unite, a mai apreciat premierul.

Ministerul de externe de la Moscova a anunţat că Rusia ar putea lua măsuri de retorsiune.

Noile sancţiuni americane au fost impuse ca reacţie la presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale de anul trecut din SUA. Moscova a dezminţit aceste acuzaţii în repetate rânduri, prin declaraţii la cel mai înalt nivel.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite