Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sfântul Ilie, celebrat de Asociaţia Ortodoxă „Sf. Mare Mc. Gheorghe” Aradul Nou

Sfântul Ilie, celebrat de Asociaţia Ortodoxă „Sf. Mare Mc. Gheorghe” Aradul Nou
Comentează 0

Asociaţia Ortodoxă „Sf. Mare Mc. Gheorghe” Aradul Nou l-a sărbătorit ieri pe Sfântul Ilie printr-o acţiune inedită, care a adus bucurie în sufletele enoriaşilor din cadrul parohiei, dar mai ales în cele ale copiilor. Aceştia au pornit pe biciclete din faţa Bisericii din Aradul Nou şi au pedalat pe pista de biciclete până în Parcul Natural Lunca Mureşului. Acolo, enoriaşii i-au ascultat pe cei doi preoţi, părintele paroh Teodor Faur şi părintele Gabriel Mariş, cum au vorbit despre viaţa Sfântului Prooroc Ilie şi despre datini şi obiceiuri de ziua acestuia. Ulterior, cei mici au avut ocazia de a se da cu tiroliana, lucru care i-a bucurat enorm. De asemenea, au mai putut să se bucure de activităţi precum badmintonul, baschet, fotbal şi alte jocuri. 

„Cu prilejul acestei sărbători a Sfântului Prooroc Ilie, după slujba de vecernie, ne-am îndreptat spre Parcul Natural Lunca Mureşului unde am desfăşurat un eveniment cultural, "Obiceiuri de Sfântul Prooroc Ilie". Cei aproape 50 de participanţi copii, părinţi şi bunici care au fost prezenţi la acest eveniment s-au bucurat de o activitate în aer liber, activităţi recreative pentru copii care s-au dat pe tiroliană, au jucat badminton, fotbal, baschet sau au tras cu arcul, şi inclusiv plimbatul cu bicicleta a fost o relaxare pentru ei. La faţa locului, evenimentul s-a desfăşurat prin prezentarea unei cateheze despre Sfântul Ilie, dar am vorbit şi despre tradiţiile populare din diverse locuri. S-a vorbit despre tradiţii din Sălaj, din zona Devei şi inclusiv despre tradiţii din Aradul Nou, dar şi despre Târgul de Fete de la Muntele Găina. Discuţia a fost una liberă, în care i-am provocat inclusiv pe enoriaşi să ne povestească despre datinile pe care le cunosc şi se practică şi în ziua de astăzi”, a declarat părintele Gabriel Mariş.

Chiar dacă vremea i-a pus la încercare pe credincioşi, aceştia nu s-au dat bătuţi şi au continuat traseul. Evenimentul s-a desfăşurat fără niciun incident, prezenţi la această acţiune fiind mai multe echipaje ale Poliţiei Locale, care au dirijat traficul şi s-au asiugrat că bicicliştii vor ajunge în siguranţă la destinaţie.

Galerie foto (112)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite