Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sfânta Cuvioasă Parascheva sărbătorită la Schitul de maici de la Bodrogu-Vechi

Sfânta Cuvioasă Parascheva sărbătorită la Schitul de maici de la Bodrogu-Vechi
Comentează 0

În ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, miercuri, 14 octombrie 2020, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica nouă a Schitului de maici ,,Cuvioasa Parascheva” din satul Bodrogu Vechi, Protopopiatul Arad, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, cu prilejul unuia dintre hramuri.

Din sobor au făcut parte: Protos. Grigorie Timiș, starețul Mănăstirii Hodoș-Bodrog, Protos. Iustin Popovici și Arhid. Mircea Proteasa, consilieri eparhiali, Arhid. Gheorghe Lehaci și alți părinți.

La sfânta slujbă au participat obștea de maici, condusă de maica stareță Teodora Opriș și mulțime de credincioși veniți din toată vecinătatea, pentru a sărbători cu multă evlavie pe ocrotitoarea acestui sfânt lăcaș de rugăciune.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Emilian a vorbit despre viața Sfintei Cuvioase Parascheva și evlavia deosebită a poporului român față de aceasta. Mărturia evlaviei și cinstirii adusă de înaintașii noștri Sfintei Parascheva sunt numeroasele biserici ctitorite  cu hramul Cuvioasa Parascheva în toată țara noastră. În Arhiepiscopia Aradului avem 23 de biserici cu hramul Sfintei Cuvioase Parascheva și un Veșmânt care a acoperit cinstitele ei Moaște, care se află aici, la Schitul de maici Bodrogul Vechi.

Răspunsurile liturgice au fost date de către un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad.

Pelerinii prezenți au avut posibilitatea să se închine la unul din veşmintele care a acoperit moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi, donaţie a Mitropoliei Moldovei din vremea când era păstorită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, ca mitropolit, primit prin purtarea de grijă a Întâistătătorului Eparhiei noastre, a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei și așezat în această mănăstire la loc de cinste spre închinare.

La finalul slujbei,  Preasfinția Sa a transmis binecuvântarea arhierească a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și i-a îndemnat pe credincioși să se închine cu evlavie la veșmântul Cuvioasei, respectând buna rânduială și măsurile de distanțare impuse de autoritățile sanitare.

Dimitrie Blidar

 

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite