Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sevil Shhaideh este propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de prim-ministru

Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în 2015, este propunerea coaliţiei PSD-ALDE pentru funcţia de prim ministru. Liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, au fost prezenţi miercuri la Cotroceni la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis privind numirea viitorului prim ministru.

Sevil Shhaideh este propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de prim-ministru
Comentează 0

Sevil Shhaideh a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în 2015, după ce, din 2012, ocupase funcţia secretar de stat în aceastăinstituţie. După demisia Guvernului Ponta în noiembrie 2015, Sevil Shhaideh a rămas consilier în cadrul ministerului.

"Aşa cum ştiţi PSD a câştigat alegerile, eu aveam dreptul legitim să solicit funcţia de premier, dar în acelaşi timp am ţinut cont de afirmaţiile preşedintelui şi de o lege în vigoare şi nu vreau un mandat care să fie prin forţarea unei legi. Aceste două lucruri nu mi-au dat posibilitatea să solicit această funcţie. Am venit cu o soluţie care sper să fie acceptată, să fie desemnată de preşedintele Iohannis. Propunerea noastră este Sevil Shhaideh", a declarat Liviu Dragnea la finalul întâlnirii cu Klaus Iohannis. 

 "Am vrut un om în care să am încredere totală, iar eu să-mi asum răspunderea pentru acţiunile guvernamentale, nu un om care să-şi facă un proiect personal. Nu va fi un guvern de vedete. Doamna Shhaideh va fi premierul, iar eu voi fi responsabilul politic. Pe doamna Shhaideh o recomandă capacitatea de muncă şi o bună cunoaştere pe absorbţia fondurilor europene.Sevil are o autoritatea foarte mare, câteodată prea mare. Dacă această propunere va fi refuzată, atunci vom înţelege că nu s-ar dori ca cei care au câştigat alegerile să nu facă Guvernul", a spus Dragnea.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite