Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Serviciile de evidență a persoanelor lucrează, săptămâna aceasta, sâmbăta și duminica

Având în vedere faptul că duminică, 06.12.2020, vor avea loc alegeri parlamentare, în scopul asigurării condițiilor optime de desfășurare a scrutinului electoral, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Arad și cele 19 servicii locale de evidență a persoanelor de pe raza județului, respectiv, municipiul Arad, orașele Chișineu-Criș, Curtici, Ineu, Lipova, Nădlac, Pecica, Pâncota, Sântana, Sebiș și comunele Beliu, Gurahonț, Săvârșin, Socodor, Șiria, Târnova, Vinga, Vârfurile, Vladimirescu și-au adaptat programul de lucru cu publicul astfel încât să asigure deservirea cât mai promptă în activitatea de eliberare a actelor de identitate, a tuturor cetățenilor, cu sau fără programare prealabilă, telefonică sau online.

Serviciile de evidență a persoanelor lucrează, săptămâna aceasta, sâmbăta și duminica
Comentează 0

„În acest context, toate serviciile de evidență a persoanelor de pe raza județului își vor desfășura activitatea atât sâmbătă 05 decembrie în intervalul orar 8.00 – 16.00, cât și duminică 06 decembrie în intervalul orar 7.00 – 21.00.

Întrucât, potrivit art. 4 alin. (5) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 actele de identitate emise de autoritățile publice cărora le-a expirat termenul de valabilitate începând cu data de 01.03.2020 își mențin valabilitatea pe toată perioada stării de urgență/alertă precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestor stări, cetățenii care nu mai dețin acte de identitate în baza cărora pot exercita dreptul constituțional, pot solicita Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor de la locul de domiciliu, eliberarea unui nou document de identitate”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Județene de Evidența Persoanelor.

Documentele pe care cetățenii trebuie să le prezinte în susținerea cererii pentru eliberarea actului de identitate, sunt:

  • Cererea tip pentru eliberarea actului de identitate;
  • Certificatul de naștere al solicitantului și ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, original și copie
  • Certificatul de căsătorie/hotărârea de divorț definitivă și irevocabilă/certificat de divorț;
  • Certificatul de deces al soțului decedat, original și copie (după caz);
  • Documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original și copie;
  • Consimțământul proprietarului spațiului de locuit (după caz);
  • Chitanța reprezentând contravaloarea cărții de identitate, respectiv 7 lei;

„În cazul persoanelor care nu pot prezenta toate documentele prevăzute de lege pentru eliberarea cărții de identitate, acestea vor fi puse în legalitate pe linie de evidență a persoanelor cu cărți de identitate provizorii care, potrivit legii, reprezintă documente de identitate, însă acestea nu constituie și documente de călătorie”, se mai arată în comunicat.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite