Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Service auto în aer liber închis de Poliţia Locală; unde a fost descoperit

Inventivitatea arădenilor nu are margini. Ocupanţii unor locuinţe sociale dintr-o zonă a municipiului şi-au deschis un service care funcţiona în aer liber, pe domeniu public. Poliţia Locală, care nu a apreciat spiritul antreprenorial al respectivilor indivizi a decis însă să-l închidă.

Service auto în aer liber închis de Poliţia Locală; unde a fost descoperit
Comentează 0

„În data de 10.07.2023, în urma unor semnalări din partea cetățenilor, polițiștii locali cu atribuții de control comercial din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au aplicat 2 sancțiuni pentru nedeținerea autorizației necesare funcționării, eliberate de către Primăria Municipiului Arad, respectiv 1 amendă pentru nedeținerea unui punct de lucru înregistrat la Oficiul Național al Registrului Comerțului, cu încălcarea prevederilor O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață. Totodată, agenții de poliție locală au dispus în toate cele 3 situații măsura complementară de suspendare a activității până la intrarea în legalitate.

Contravențiile au fost constatate în cadrul controalelor efectuate pe strada Tarafului, respectiv în cartierul Micălaca, în vederea verificării desfășurării de către 3 societăți comerciale a activității de întreținere și reparații autovehicule, conform cod CAEN 4520.

Astfel, uneia dintre societăți, fiind la prima abatere, i s-a aplicat sancțiunea avertisment, cu dispunerea măsurii complementare de suspendare a activității, punându-i-se în vedere agentului economic intrarea în legalitate în cel mai scurt timp. Cealaltă societate verificată a fost amendată pentru nedeținerea autorizațiilor obligatorii, fiind sancționată de 3 ori anterior de către polițiștii locali, pe parcursul anului 2022, respectiv avertizată 1 dată săptămâna trecută în cadrul acțiunilor comune desfășurate de către polițiștii locali cu polițiștii și jandarmii, reprezentanții societății nealiniindu-se până în prezent prevederilor legale.

Precizăm că s-a pus în vedere deținătorului service-ului auto de pe strada Tarafului, ocupanți ai unei locuințe sociale, unde se realizau diverse lucrări de dezmembrare a mașinilor, pe domeniul public, eliberarea și aducerea terenului la starea inițială, activitate care a fost realizată imediat, fapt constatat la verificarea ulterioară desfășurată de către polițiștii locali din cadrul ordinii publice, respectiv protecției mediului.

Reiterăm agenților economici care nu au obținut autorizațiile necesare conform legii, faptul că pot fi aplicate sancțiuni al căror cuantum este cuprins între 200 și 2.000 lei, limitele minime și maxime ale amenzilor dublându-se în situația persoanelor juridice”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

 

Sursa foto: Poliţia Locală

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite