Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Seria Xiaomi Pad 6 lansată, are procesor puternic și cameră de 50MP

În cadrul evenimentului său global de lansare de zilele trecute, Xiaomi și-a dezvăluit în sfârșit foarte așteptata serie Xiaomi Pad 6. De asemenea, evenimentul a scos în evidență smartphone-ul Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi Smart Band 8 și un imens televizor Xiaomi Smart TV de 86 de inch (218,44 cm). Ne ocupăm acum de noile tablete din seria Seria Xiaomi Pad 6: Xiaomi Pad 6 și Xiaomi Pad 6 Pro.

Seria Xiaomi Pad 6 lansată, are procesor puternic și cameră de 50MP
Comentează 0

Ambele tablete oferă un afișaj de înaltă rezoluție cu o rată de reîmprospătare ridicată. În timp ce varianta standard vine cu un procesor Qualcomm Snapdragon 870, varianta Pro folosește putere de la un cipset mult mai eficient. Să aruncăm o privire mai atentă la specificațiile, prețurile și disponibilitatea acestora.

Atât Xiaomi Pad 6, cât și Pad 6 Pro vin cu specificații de top și se aseamănă pe diverse fronturi, dar compania Xiaomi a oferit un interior puțin mai bun pentru acesta din urmă, potrivit AndroidHeadlines. Seria Xiaomi Pad 6 s-a lansat cu un corp metalic și oferă port USB-C 3.0. Dispozitivele sunt echipate cu un senzor de amprentă pentru un plus de securitate.

Ambele variante au în comun și afișajul cu diagonala de 11 inch (27,94 centimetri) cu o rezoluție de 2800 x 1800 pixeli. Xiaomi a folosit un ecran LCD IPS de 2,8K cu o rată de reîmprospătare de 144Hz. Compania susține că afișajul este capabil să ofere o acuratețe mare a culorilor. În plus, utilizatorii obțin certificare duală de protecție a ochilor. Mai mult, ambele dispozitive sunt echipate cu sistem de boxe quad alimentate de Dolby Atmos. Tabletele vor rula Android 13 alături de interfața MIUI Pad 14.

Cu toate acestea, când vine vorba de procesor, Xiaomi Pad 6 Pro are avantaj față de fratele său. Varianta Pro vine cu un procesor Snapdragon 8+ Gen 1, un cip mai puternic decât Snapdragon 8 Gen 1 găsit pe Samsung Galaxy Tab S8 Ultra. Varianta standard rulează pe Snapdragon 870.  Xiaomi Pad 6 Pro are o cameră spate de 50MP și o cameră frontală de 20MP. Xiaomi Pad 6, pe de altă parte, primește o cameră frontală de 13MP și o cameră frontală de 8MP.

Bateria este singura zonă în care varianta standard bate versiunea Pro. Tableta mai puțin performantă are o baterie de 8.840 mAh cu încărcare de 33W, in timp ce varianta Xiaomi Pad 6 Pro vine cu o baterie de 8.600 mAh și încărcare de 67W.

Seria Xiaomi Pad 6 a fost lansată în opțiuni de culoare negru, albastru și auriu șampanie. Varianta standard se va vinde cu 1.999 CNY (aproximativ 260 de euro) pentru modelul de 6GB RAM și 128GB de stocare, în timp ce modelul de 8GB RAM /128GB are un preț de aproximativ 280 de euro.

Vorbind despre Xiaomi Pad 6 Pro, modelul de 8GB RAM /256GB are un preț de aproximativ 280 de euro. Versiunea de top de 12GB de memorie RAM / 512GB stocare costă 3.299 CNY (aproximativ 440 euro). Ambele tablete sunt în prezent disponibile pentru precomenzi doar în China. Compania Xiaomi încă nu a anunțat prețul și disponibilitatea internațională pentru noile sale tablete.

Foto: Xiaomi