Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Seria Apple iPhone 14: doar modele Pro vor avea ecran LTPO

Seria Apple iPhone 14: doar modele Pro vor avea ecran LTPO
Comentează 0

De obicei, Apple pune în toate telefoanele din seria iPhone același procesor, dar acest lucru se poate schimba în acest an. Cunoscutul analist Apple, Ming-Chi Kuo, de obicei foarte bine informat, a bulversat lucrurile zilele trecute când a spus că doar modelele de ultimă generație iPhone 14 Pro vor primi un nou procesor. Este vorba despre cipul Apple A16 Bionic. Celelalte două variante vor folosi cipul A15 Bionic aflat în seria iPhone 13 și în modelul compact și ieftin, iPhone SE 2022. Dar, pentru că acest lucru nu a fost destul pentru fanii Apple, modelele iPhone 14 Pro și iPhone Pro Max, vor beneficia și de ecrane mai performante.

Pentru a rezuma, seria  iPhone 14 din acest an va fi compusă din Apple iPhone 14 de 6,1 inch și iPhone 14 Max de 6,7 inch. Ambele modele vor avea procesorul Apple A15 Bionic. Celelalte modele sunt iPhone 14 Pro de 6,1 inch (15,49 cm) și iPhone 14 Pro Max de 6,7 inch (17,02 cm), care vor avea la bord procesorul Apple A16 Bionic. Acesta este fabricat cu tehnologia de 4 nm (nanometri) care îl face mai rapid și mai eficient din punct de vedere energetic, conform PhoneArena.

Mai mult, pentru a face lucrurile și mai rele, doar modelele Apple iPhone 14 Pro vor avea ecrane LTPO care face posibilă o rată de reîmprospătare variabilă. LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) este un tip de afișaj OLED cu temperatură scăzută, un mix de TPS, LTPS și TFT. Acest ecran duce la o economie de energie de ~15%. Ecranele LTPO sunt mai scumpe și mai dificil de realizat. Acest ecran are o rată de refresh de la 1 la 120 Hz în funcție de ce este afișat pe ecran. Aceste ecrane sunt fabricate pentru Apple de Samsung Display. Acest tip de ecran este și pe Galaxy S21 Ultra și Samsung Galaxy S22 Ultra.

Aceasta înseamnă că variantele obișnuite vor păstra un ecran de 60 Hz și doar modelele superioare vor avea ecrane de 120 Hz, care vor permite derularea lină și tranzițiile fluide ale afișajului.  Memoria RAM de bază va fi mărită aparent de la 4 la 6GB, dar conform unor informații anterioare, doar Apple iPhone 14 Pro și Pro Max vor primi memoria LPDDR5 mai nouă.

Conform mai multor informații anterioare, iPhone 14 Pro și Pro Max vor înlocui crestătura cu orificii pentru camera frontală, iar designul va fi puțin mai gros din cauza camerelor foto spate. Denivelarea modulului foto spate pe modelele Pro va fi cu aproximativ 20% mai mare decât cea de pe modelele actuale. Acest lucru se datorează aparent noii camere principale de 48MP, mai mare decât camera actuală de 12MP pe care o înlocuiește. Pentru tocilarii din domeniu, se pare că modelele Pro vor avea o grosime de 12,2 mm, cu aproximativ un milimetru mai mult decât iPhone 13 Pro de 11,3 mm.

Sursa Foto: via phonearena.com


Scrie un comentariu

trimite