Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sergiu Bîlcea, despre rotativa guvernamentală: „Din punctul meu de vedere a te ţine de cuvânt este obligatoriu”

În condiţiile în care în spaţiul public au apărut tot felul de speculaţii cu privire la rotativa guvernamentală, care în mod normal urmează să aibă loc în luna mai, am dorit să aflăm cum este văzută de la Arad întreaga situaţie.  

Sergiu Bîlcea, despre rotativa guvernamentală: „Din punctul meu de vedere a te ţine de cuvânt este obligatoriu”
Comentează 0

Deputatul Sergiu Bîlcea, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Arad şi vicelider al Grupului Parlamentar al Partidului Naţional Liberal, susţine că „a te ţine de cuvânt este obligatoriu”.

„Trebuie să facem această rotaţie guvernamentală, în alianţa PNL – PSD – UDMR. Nu trebuie să uităm, această alianţă s-a creionat pentru a avea un echilibru în România, pentru a avea o funcţionalitate în Parlamentul României, dar şi în executiv, pentru a avea o majoritate prin care să avem implementate priorităţile prin PNRR. Această înţelegere care nu era uşor de pus în practică anul trecut, trebuie să meargă mai departe cu respectarea condiţiilor stabilite la început, adică: scimbarea premierului şi schimbarea unor portofolii din ministere. Din punctul meu de vedere, a te ţine de cuvânt este obligatoriu”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Cu privire la o eventuală amânare a rotativei, parlamentarul liberal susţine că nu vede niciun motiv ca aceasta să nu se facă la termen.

„Personal, nu cred că sunt motive să se amâne această rotaţie, tocmai pentru că românii au nevoie de stabilitate şi o dată ce ai dat un termen trebuie să îl respecţi. Schimbarea Guvernului se va face printr-o depunere a mandatului de către actualul prim-ministru, urmând ca Parlamentul, pe baza propunerii preşedintelui să voteze un nou cabinet, astfel că această majoritate care există în Parlament trebuie să fie una solidă, iar coaliţia de guvernare să funcţioneze să conform regulilor stabilite la început”, a încheiat Bîlcea.


Scrie un comentariu

trimite