Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sergiu Bîlcea: „Aşteptăm bugetul pentru a lua decizii. Domnul Câciu a dispărut din zona publică şi nu înţelegem care este adevărul”

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, ieri, că la nivelul coaliţiei s-a ajuns la un acord cu privire la preţul energiei electrice. Astfel, consumatorii casnici, vor plăti de la anul, 0,68 lei/kWh pentru un consum lunar sub pragul de 100 kWh, 0,80 lei/kWh pentru un consum lunar între 100 kWh şi 255 kWh şi 1,3 lei/kWh pentru un consum lunar de peste 255 kWh. Premierul a mai precizat că pentru IMM-uri s-a stabilit menţinerea preţului de 1 leu/kWh, iar pentru marii consumatori - 1,3 lei/kWh.

Sergiu Bîlcea: „Aşteptăm bugetul pentru a lua decizii. Domnul Câciu a dispărut din zona publică şi nu înţelegem care este adevărul”
Comentează 0

Deputatul Sergiu Bîlcea, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Arad, susţine că o astfel de măsură era necesară, atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru agenţii economici, dar că aşteaptă un proiect de buget, pentru că în funcţie de acesta, coaliţia de guvernare are de luat o serie de decizii importante.

„Eu unul susţin acest tip de ajutor, atât către zona casnică, cât mai ales către zona privată, marile firme, dar şi micile societăţi comerciale aveau probleme cu costurile care începeau să escaladeze, ne uităm şi la administraţiile locale care aveau  probleme similare. Este clar că Guvernul avea obligaţia să intervină în acest moment pe piaţa energiei. Pe de altă parte trebuie să vă spun că aşteptăm proiectul de buget pentru anul viitor de la finalul lunii octombrie. Domnul ministru Câciu (n.r. ministrul Finanțelor) ne-a explicat pe toate căile posibile şi imposibile că vom avea un draft de buget pentru a fi pus la transparenţă la finalul lunii octombrie. Suntem la mijlocul lunii noiembrie şi nu ştim nimic despre acest buget. Aşteptăm bugetul și pentru reglementarea majorării pensiilor, pentru rezolvarea problemei salariului minim, care este una la fel de spinoasă. În acest moment există mari aşteptări de la acest buget, iar domnul Câciu a dispărut din zona publică şi nu înţelegem care este adevărul. Domnul Ciolacu transmite deja de trei luni de zile tot felul de declaraţii, dar care nu au în spate nicio prevedere legală şi nicio susţinere bugetară”, a declarat deputatul Sergiu Bîlcea.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite